Najstariji broj jedan

Đoković oborio rekord, ne očekuje puno od Monte Carla

iskreno, nemam velika očekivanja od turnira. Kad pogledate kako sam igrao ove godine i rezultate koje sam ostvarivao ovdje. Najvažnije je podići formu za Roland Garros", kaže Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 08. 04. 2024. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako nije igrao od Indian Wellsa, iako rezultatski gledajući nije napravio ništa u ovoj 2024. godini, Novak Đoković je i dalje broj jedan na ATP rang listi. Tenisač koji ruši rekorde i bez izlaska na teren. Tenisač koji će uskoro proslaviti 37 rođendan.

Što u ovom slučaju kada je u pitanju ATP rang lista nije slučajno. Jer je zvanično postao najstariji tenisač ikad na vrhu ATP liste (36 godina i 321 dan). Do danas je rekord držao Roger Federer, koji je imao dan manje kad je zadnji put svrgnut s vrha 24. lipnja 2018. godine. Oo je samo još jedan u nizu Đokovićevih rekorda, od kojih je mnoge uzeo baš Federeru, ali na jedan će morati čekati još više od godinu i pol dana.

Federer je prvi put zasjeo na vrh AT liste s 22 godine i 178 dana, što znači da je obuhvatio razdoblje od 14 godina i 142 dana od prvog do posljednjeg dana kao broj jedan. Đoković je "zakasnio" za Švicarcem i prvi put postao najbolji na svijetu s 24 godine i 32 dana, što znači da je on svoju vladavinu rastegnuo kroz 12 godina i 278 dana. Dakle, ako za godinu i 231 dan još bude vodeći na ATP listi, srušit će i taj Federerov rekord.

Novak je u proteklom periodu bio u centru pažnje nakon što je odlučio prekinuti suradnju sa Goranom Ivaniševićem. Ovih dana se očekuje njegov prvi nastup od Indian Wellsa i to na "domaćem" terenu u Monte Carlu. Đoković je određeno vrijeme trenirao upravo u Monte Carlu s Nenadom Zimonjićem, svojim novim trenerom.

"Uvijek sam volio ovdje igrati, dugo tu živim, dvoje djece mi je tu rođeno, Monte Carlo mi je kao dom. Znam sve, ali igranje kod kuće stvara pritisak, a zemlja je najzahtjevnija podloga i treba mi više vremena da dostignem svoju najbolju razinu, ali nisam igrao u Miamiju, pa sam imao više vremena na trenirati na zemlji. Ali, iskreno, nemam velika očekivanja od turnira. Kad pogledate kako sam igrao ove godine i rezultate koje sam ostvarivao ovdje. Najvažnije je poboljšanje igre na zemlji i nadam se da ću postići formu za Roland Garros, a sve više od toga je bonus", objasnio je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close