Novak teško do četvrtfinala

Đoković: Ovo je tek početak

" Moj protivnik je igrao jako dobro, danas je igrao kao top deset. Osjećao sam se dobro na terenu, igra napreduje, ovo je tek početak, a on je servirao točno i snažno, bilo je teško igrati protiv njega na tako brzoj podlozi i breaku ", reći će Novak
Sport / Ostali sportovi | 05. 01. 2023. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković je očekivano prošao u četvrtfinale ATP turnira u Adelaideu, ali uz neočekivano puno problema. Prolaz među osam, Đoković je izborio tek nakon dva tie breaka Quentina Alisa. U prvom je bilo 7-3, u drugom 7-5.

Francuz je krenuo odlično u meč, stigao do velike prednosti 4-1, ali se Novak vratio na vrijeme, u pravom trenutku za njega, u devetom gemu. Napravio je break bez izgubljenog poena. Za razliku od sete, u tie breaku nije bilo nikakve dileme. Prve meč lopte je Novak imao u desetom gemu drugog seta, na servis Francuza. Nije iskoristio niti jednu.

Drugi tie break je bio otvoren do posljednjeg poena. Obojica tenisača su koristila maksimalno svoj servis do 5-5, kada Novak uzima poen za 6-5, u sljedećem poenu priču privodi kraju.

" Moj protivnik je igrao jako dobro, danas je igrao kao top deset. Osjećao sam se dobro na terenu, igra napreduje, ovo je tek početak, a on je servirao točno i snažno, bilo je teško igrati protiv njega na tako brzoj podlozi i breaku. Dva tie breaka su najpravedniji ishod, drago mi je da sam uspio ".

Do sada su igrali samo jednom, na Australian Openu 2016. godine, kada je Đoković slavio u tri seta.

" Igrao sam protiv njega samo jednom ranije, trebalo mi je neko vrijeme da ga pročitam, a on je odlično servirao i samo sam želio blokirati servis i ostati u igri. Lako je dobio mnogo gemova, a ja sam u tom trenutku kod 5:5 u tie breaku drugog seta uspio blokirati, ostati unutar poena i ostalo je povijest"  nasmijao se Novak.

Đokovićev suparnik u četvrtfinalu bit će Denis Shapovalov, kojeg je pobjeđivao u svih sedam dosadašnjih mečeva, iako je bilo i dramatičnih dvoboja.

Kanađanin je u drugom kolu bio bolji od Rusa Romana Safiullina sa 6-4, 6-3.

" Denis je jedan od najkompletnijih tenisača, ima vrlo dinamičan stil igre – odličan sportaš, udoban je s osnovne linije, ali ima odličan servis i može na mrežu, kreće se fantastično. Dugo nismo igrali, ali sad je svaki meč sve teži i spreman sam za to" , zaključuje Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close