Nakon još jednog velikog trijumfa

Đoković: Odmor, pa čekanje vijesti iz SAD, nadam se dobrim

"Sad sam na odmoru. Definitivno ću odmarati narednih nekoliko tjedana, onda ću čekati na nadam se, dobre vijesti iz SAD. Ako se to i ne dogodi, neću se opterećivati jurnjavom za bodovima, vidjećemo kakav će mi biti raspored", zaključio je Novak.
Sport / Ostali sportovi | 11. 07. 2022. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realno, kako su se stvari razvijale u drugom tjednu Wimbledona bilo je samo pitanje. Novak ili Rafa? Jer bez obzira na velika iznenađenja, na eliminaciju velikog broja nositelja, Nadal i Đoković su do polufinala prolazili uz manje ili veće probleme, međutim iskustvo igranja toliko teških, važnih mečeva je svakako bilo na njihovoj strani. Kyrgios ovakav kakav jeste teško je mogao pokvariti račune Novaku, posebno jer je ovo bio meč u tri dobijena seta, jer je ovo bilo veliko finale Grand Slam turnira. Možda bi netko na njegovom mjesto kapitalizirao taj osvojeni prvi set u nešto više, ali to nije Nick. On je jedan od onih koji je spreman u svakom trenutku krenuti s pilanjem grane na kojoj stoji.

Đokoviću je to 21. Grand Slam naslov pri čemu sedmi osvojeni Wimbledon. Bolji od njega je tek Rafael Nadal koji je 22 puta slavio na nekom od četiri najveća turnira, dok u Wimbledonu jednu pobjedu više ima Švicarac Roger Federer. Dodajmo kako je ovo četvrto uzastopno Đokovićevo slavlje u All England Clubu, a zadnji poraz doživio je 2017. u četvrtfinalu od Čeha Tomaša Berdycha. Nakon toga nanizao je 28 pobjeda.

" Rekao sam to puno puta i ponovit ću još jednom, Wimbledon je uvijek bio i bit će najposebniji turnir u mojem srcu" poručio je Novak Đoković nakon sedmog trijumfa u All England Clubu i 21. Grand Slam naslova.

Nakon podizanja trofeja koji mu je uručila vojvotkinja od Cambridgea, princeza Kate, Đoković je nastavio podbadanje s Kyrgiosom koje je uoči finala krenulo na društvenim mrežama.

"Nikad nisam mislio da ću reći toliko lijepih stvari o tebi, s obzirom na povijest našeg odnosa. Znam zašto si izgubio, zato jer smo rekli da pobjednik plaća večeru. Ne znam hoćemo li otići večeras ili neki drugi put, ali ovo bi mogao biti početak jednog divnog prijateljstva" posegnuo je Nole za rečenicom iz Casablance i nasmijao publiku.

Ispričao je već poznatu anegdotu o tome kako su ga prizori iz Wimbledona natjerali da se zaljubi u tenis.

" Prva slika u glavi mi je meč Petea Samprasa iz 1992. godine i wimbledonska trava. Gledao sam ga u malom planinarskom odmaralištu u kojem su moji roditelji imali restoran. Tada sam ih zamolio da mi kupe reket i počeo sanjati da ću doći ovdje i igrati na najposebnijem terenu na svijetu. Kad zakoračiš na ovu netaknutu travu, imaš osjećaj da je svaki put sve značajnija", pričao je nakon meča.

Na presici poslije finala, Novak je dodao:

"Ovo je bilo finale protiv igrača koji nije imao priliku da ga igra. Nije imao šta da izgubi, a izgubio sam oba prethodna meča. Na kraju, uspio sam da se nosim sa svim veoma dobro. Teško je čitati njegov servis, prvi i drugi. To stavlja dodatni protisak na vas. Frustrirajuće je vidjeti kako loptica jednostavno proleti pored vas. Ipak, bio sam dobar sa osnovne linije. Servis me je služio kad je trebalo, možda je drugi mogao da bude bolji. U četvrtom setu je bilo tijesno nekoliko puta, ali onda sam se iz nevolje izvukao as servisima. Ključ je bio tie break, tjerao sam ga na udarac više. Znao sam da je mirnoća jedan od ključnih elemenata", dodao je Novak koji je naravno prokomentirao nastup na US Openu.

"Sad sam na odmoru. Definitivno ću odmarati narednih nekoliko tjedana, onda ću čekati na nadam se, dobre vijesti iz SAD. Ako se to i ne dogodi, neću se opterećivati jurnjavom za bodovima, vidjećemo kakav će mi biti raspored. Nisam cijepljen i ne planiram se cijepiti, tako da dobre vijesti za mene mogu biti ukidanje obveze cijepljenja da uđete u SAD ili, ako je moguće, dobivanje izuzeća. Ne znam, mislim da izuzeće nije realno. Nemam mnogo odgovora na to. Jedino je pitanje hoće li ukinuti obvezu ili neće na vrijeme, da mogu ući u SAD" zaključio je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close