Oborio rekord

Đoković u velikom finalu Wimbledona

Sport / Ostali sportovi | 08. 07. 2022. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: The Guardian / Đoković u velikom finalu Wimbledona

Novak Đoković će u nedjelju protiv Australca Nicka Kyrgiosa po osmi put u karijeri igrati finale na središnjem terenu wimbledonskog All England Cluba, nakon što je u petak u polufinalu svladao Britanca Camerona Norrieja sa 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 za dva sata i 34 minuta igre.

Đoković je ulaskom u 32. finale Grand Slam turnira postao rekorder po broju nastupa u mečevima za naslov na četiri najznačajnija svjetka turnira, pišu Sportske novosti

Izgubljen prvi set 

Cameron Norrie nije mogao poželjeti bolji početak svog prvog polufinala na Grand Slam turnirima. Od Đokovićevog vodstva 2-1 Bitanac je nanizao pet gemova i za 32 minute osvojio prvi set.

Norriejeve akcije su dobro stajale do 3-3 u drugom setu, u kojem je spasio tri "break-lopte" s kojima je bio suočen. No, Đokovićev pritisak je postajao sve žešći pa je u osmom gemu Britanac izgubio servis. Bio je to drugi od pet gemova koje je nanizao prvi nositelj, a time izjednačio stanje u setovima i stvorio prednost "breaka" u trećem setu.

Srpski tenisač je kasnije tu prednost udvostručio oduzevši servis Norrieju za vodstvo 4-1. Đoković je nakon 102 minute igre bio na jedan set od svog 32. finala na Grand Slam turnirima.

Norrie je izgubio servis i na početku četvrtog seta, što je bio početak. Britanac priliku za povratak nije dobio. Đoković ga je nakon prvog seta ostavio bez ijedne "break-lopte" izgubivši na servisu svega deset poena do kraja meča.

Dva poraza 

U nedjelju će Đoković tražiti put prema svom 21. Grand Slam naslovu, sedmom u Wimbledonu, na kojem nije izgubio meč od četvrtfinala 2017.

Protiv sebe će imati 27-godišnjeg Australca Nicka Kyrgiosa koji je prvi put u karijeri prošao dalje od četvrtfinala na Grand Slam turnirima i u dosadašnja dva međusobna dvoboja je bio bolji od Đokovića.

Kyrgios je obje pobjede ostvario 2017. na tvrdoj podlozi u Acapulcu i Indian Wellsu, oba puta svladavši Đokovića u dva seta.

WIMBLEDON, tenisači - polufinale

Novak Đoković (SRB/1) - Cameron Norrie (VB/9) 2-6, 6-3, 6-2, 6-4

Nick Kyrgios (AUS) - Rafael Nadal (ŠPA/2) predaja bez borbe

Kopirati
Drag cursor here to close