Pojavio se Rod Laver Cupu

Federer: Danas sam profesionalni vozač

"Dani su dugi, ali u isto vrijeme osjećam da nemam dovoljno vremena da organiziram svakodnevicu. U tome mi pomažu i djeca. Danas sam profesionalni vozač, organizator", reći će Roger.
Sport / Ostali sportovi | 26. 09. 2023. u 09:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prošle godine se u ovo vrijeme povukao igrajući Rod Laver Cup u Londonu. Ove godine je Vancouver bio domaćin, Federer je opet bio tu. Naravno, njegova uloga je ovaj put bila sasvim drugačija. Naravno da je privukao pažnju novinara. Roger je pričao kako provodi dane u mirovini.

"Dani su dugi, ali u isto vrijeme osjećam da nemam dovoljno vremena da organiziram svakodnevicu. U tome mi pomažu i djeca. Danas sam profesionalni vozač, organizator… To je test na drugom nivou", rekao je Federer u šaljivom tonu.

Federer je istakao da se pored porodičnih obaveza dodatno posvetio humanitarnom radu u sklopu fondacije koju je osnovao 2003. godine.

Fondacija "Roger Federer" bavi se obrazovnim projektima u Južnoafričkoj Republici i Švicarskoj. Programi se fokusiraju na unaprjeđenje kvaliteta učenja i osnovnog obrazovanja.

"Uradio sam mnogo s fondacijom. Nedavno sam boravio u Ujedinjenim nacijama gdje smo govorili o unaprjeđenju kvaliteta ranog učenja. To je nešto u čemu uživam. Konačno smo svi kao obitelj otišli na odmor u Južnu Afriku. To je bio moj san od kada sam osnovao fondaciju. Sada slavimo 20 godina, tako da znam da ću se time baviti u narednim godinama“, naveo je proslavljeni tenisač.

Kopirati
Drag cursor here to close