Još uvijek nije siguran

Đoković: Još uvijek imam zabranu, ali i dobre naznake za Australiju

Sport / Ostali sportovi | 25. 10. 2022. u 01:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako ova teniska sezona još uvijek nije završila, iako Novaka Đokovića očekuju vrlo vjerojatno nastupi u Parizu i Torinu, sve više se u posljednje vrijeme priča o Australian Openu, narednom naravno. Posebno nakon svega što se izdešavalo na posljednjem, a bilo je vezano za zabranu nastupa Novaka Đokovića. Prema posljednjim informacijama, Novak bi ovaj put mogao nastupiti.

"Australija...Imamo neke dobre naznake, ali to je sve neslužbeno. Komuniciramo preko mojih odvjetnika u Australiji, odnosno oni komuniciraju s organizacijama odgovornima za moj slučaj. Nadam se nekom odgoru, kakav god on bio. Naravno, nadam se pozitivnom odgovoru u sljedećih nekoliko tjedana što bi mi omogućilo da se adekvatno pripremim za početak sezone.

Želim tamo ići iako je situacija drugačija u potpunosti za eventualni odlazak u odnosu na ono što se dogodilo. Međutim, ja sam prešao preko svega toga i stvarno želim samo igrati tenis. To je ono najbolje što radim. Australija je uvijek bila zemlja u kojoj sam igrao najbolji tenis i to se najbolje vidi po rezultatima. Ovoga sam puta još više motiviran i nadam se pozitivnom odgovoru", kaže Đoković koji je svjestan činjenice da postoje oni koji takav scenarij ne podržavaju.

"Postoje oni koji misle da ne bih trebao tamo ići iz određenih razloga. Ja to poštujem. Svatko ima drugačije mišljenje u odnosu na moju situaciju i okolnosti u kojima sam se našao. Ali na kraju krajeva ja nikoga nisam uvrijedio niti na bilo koji način pokazao nepoštovanje. Uvijek sam se samo trudio pokazati da je za svakoga bitno imati pravo i slobodu izbora.

Za neke moje izbore znao sam da će biti posljedice, kao što je neodlazak u Ameriku. Ali s Australijom je bilo drugačije. Došao sam jer sam tada imao dozvolu, ali se dogodilo što se dogodilo. Epilog znamo. Ovoga puta opet čekam dozvolu. Dobra je stvar što su sada otvorili granice za necijepljene u Australiju. Imam tu zabranu ulaska u zemlju, ali nadam se da će se to ukloniti. Nije u mojim rukama, ali nadam se da će ljudi u Vladi Australije dati pozitivan odgovor", zaključio je Novak.

Kopirati
Drag cursor here to close