Novakov nastup opet pod upitnikom

Australska vlada raspravlja o Novaku Đokoviću

U međuvremenu je došlo do smjene vlasti u Australiji, a u lipnju je ukinuto i strogo pravilo prema kojem putnici prilikom ulaska u zemlju moraju priložiti dokaz o cijepljenju.
Sport / Ostali sportovi | 12. 10. 2022. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Novak Đoković je dobrodošao na Australian Open, ako dobije vizu za ulazak u zemlju", izjavio je između ostalog Craig Tiley direktor turnira. Kako sad stvari stoje u ovom trenutku, još uvijek je Novakov nastup neizvjestan, iako postoji da obostrana želja, međutim, ostaje vidjeti kako će reagirati Australija i njene vlasti ovaj put.

Đoković je u siječnju ove godine deportiran iz Australije nakon što je ministar za imigracije Alex Hawke procijenio da srpski tenisač ‘promovira antivakserski pokret‘, a australska Vlada tada mu je izrekla trogodišnju zabranu ulaska u zemlju uz napomenu da ista može biti poništena ili smanjena u određenim okolnostima.

U međuvremenu je došlo do smjene vlasti u Australiji, a u lipnju je ukinuto i strogo pravilo prema kojem putnici prilikom ulaska u zemlju moraju priložiti dokaz o cijepljenju. Stoga se dosta nagađa da bi Đokoviću sljedeće godine ipak moglo biti dozvoljeno da nastupi na turniru. Međutim, još uvijek postoji otpor prema eventualnom ulasku Đokovića u Australiju.

Bivša ministrica unutarnjih poslova Australije Karen Andrews je jedna od onih koja "ima nešto protiv".

"Onda bi se pojavili drugi ljudi u sličnim okolnostima kojima su vize ukinute. Dakle, ako se sada napravi izuzetak za Đokovića, postavlja se pitanje - što će se napraviti za ostale koji su u sličnoj situaciji?Zašto bi se Đokoviću trebao dozvoliti povratak u zemlju? Zato što je visoko rangirani tenisač s milijunima dolara na računu? Za njega ne bi smjelo vrijediti jedno pravilo, a drugo pravilo za ostale", dodala je Andrews.

Craig Tiley je na Laver Cupu u Londonu imao prilike razgovarati s Novakom Đokovićem.

"Ono što možemo da kažemo je da Novak i federalna vlada moraju da se dogovore. Proveli smo neko vrijeme zajedno na Laver Cupu, pričali smo samo generalno. Rekao mi je da bi, naravno, volio da se vrati u Australiju, ali zna da će to biti odluka federalne vlade. On je to prihvatio. To je privatna stvar između njih. To nije stvar za koju možemo lobirati" pojasnio je Tiley.

Kopirati
Drag cursor here to close