Nakon osvojenog turnira u Torinu

Đoković: Jedna od najboljih sezona u karijeri

Ovo je sedma titula Novaka Đokovića u ovoj godini, 98. u karijeri. Sedma ukupno na završnim turnirima.
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2023. u 20:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa svakim novim naslovom Novak Đoković postavlja neke nove rekorde. Od ove nedjelje je vlasnik sedam titula na završnom turniru, nekada Mastersu posljednjih godina Finalsu. Do sada je Roger Federer imao šest, dok su na po pet titula stali Pete Sampras i Ivan Lendl.

Jannik Sinner nije bio ni blizu onog Jannika kojeg smo gledali prethodnih dana. Novak je odigrao perfektan prvi set. Izgubio je samo dva poena u svojih prvih sedam servis gemova. Prvi break Novak je napravio u četvrtom gemu. Gemu u kojem je Sinner imao 40:15. Drugi break je Novak izborio vrlo lako bez izgubljenog poena. Imao je Novak tri break lopte za 3-0, a onda je njegova igra počela malo da pada. Međutim, ni u takvoj situaciji Sinner nije mogao ništa napraviti. Iako je imao prilike. Posebno u šestom gemu.

U tom periodu je Sinner promašio neke poene, koje nije tijekom cijelog turnira. Neke lagane. Na kraju je napravio dvostruku na meč loptu. Novak je na prvom servisu izgubio jako malo poena, tek tri, uz svega pet neforsiranih pogrešaka. Ovo je sedma titula Novaka Đokovića u ovoj godini, 98. u karijeri.

Video: Đoković - Sinner 

"Odigrao sam fantastičan meč, taktički dosta drugačije nego u grupnoj fazi. Imao sam oštrinu od početka, nametnuo sam svoj ritam, servirao sjajno. Imao sam šanse za dupli break i onda stvari su se malo zakomplicirale, imao je dva servis gema 15:40 i 0:30, ali ostao sam priseban. Nije bilo lako igrati pred publikom koja je bila jako glasna i koja me je ometala između servisa, svašta se dešavalo. Tim više je ova pobjeda slađa. Poseban momenat. Jedna od najboljih sezona u životu. Kruna je pobjeda protiv lokalnog heroja. Igrao je sjajan tenis. Jako sam ponosan. U posljednja dva dana sam igrao odlično. Morao sam da pojačam, da dobivam mečeve, da ne čekam da mi oni to daju. Taktički sam igrao drugačije danas, sve u svemu fenomenalni tjedan", rekao je Novak nakon meča.

Organizatori turnira i ljudi iz osiguranja su imali dosta posla na početku meča. U četvrtom gemu prvog seta, dogodio se incident na tribinama. Prema prvim informacijama, verbalni obračun Đokovićevih i Sinnerovih navijača prerastao je u fizički. Zbog te tučnjave nakratko je prekinut i meč. Nakon što je osiguranje interveniralo i udaljilo ratoborne pristalice meč je nastavljen nakon kraće stanke.

Kopirati
Drag cursor here to close