Osam najboljih za kraj sezone

Počinje ATP Finals, Novak naravno najveći favorit

Prvog dana danas imamo dva sjajna singla. Prvo igraju Sinner - Tsitsipas (14 i 30) te od 21 sat Đoković - Rune.
Sport / Ostali sportovi | 12. 11. 2023. u 01:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Do dolaska u Frankfurt za većinu je to bila neka vrsta ekshibicije, turnira najboljih osam igraća za kraj godine. To su bila neka druga vremena i samo su teniski fanatici znali kakav je to turnir, zašto se igra i ostalo.

Nakon 13 godina, u New Yorku, turnir se seli u Europu i od tada je to neka sasvim druga priča. Imao je Finals svoje uspone i padove, lutanja po različitim gradovima i mijenjanja imena, ali najbolju moguću stvar, vodstvo ATP je napravilo prebacivši turniru u London. Gdje smo uživali 12 godina.

Sada nas čeka treća u Torinu. Novak Đoković ima šest titula koliko i Roger Federer, četiri su vezane uz 46 singl pobjeda. Ove godine su u Zelenoj skupini Đoković, Sinner, Tsitsipas i Rune. U drugoj, Crvenoj, Alcaraz, Medvedev, Rublev i Zverev. Prvog dana danas imamo dva sjajna singla. Prvo igraju Sinner - Tsitsipas (14 i 30) te od 21 sat Đoković - Rune.

"Ovo je pored Grand Slamova, najveći turnir u našem sportu. Osam najboljih igrača je izborilo nastup, nakon velike borbe tijekom godine. Jedini turnir koji ima grupnu fazu, veoma mi je poznato što znači igrati ovdje i u ovim uvjetima. Prošle godine sam bio perfektan, pet od pet. Nadam se da ću sezonu krunisati na pravi način. Cilj mi je da sezonu završim kao broj jedan i za to mi fali samo jedna pobjeda, a kao pozitivna posljedica svega toga, želim da osvojim turnir", rekao je Đoković.

Kopirati
Drag cursor here to close