US Open

Đoković kreće u pohod na 24. grand slam titulu

Srpski tenisač nije sudjelovao prošle godine na Otvorenom prvenstvu SAD zbog statusa cijepljenja.
Sport / Ostali sportovi | 28. 08. 2023. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na teniskim terenima Flushing Meadowsa u New Yorku danas počinje posljednji grand slam turnir sezone, US open.

Ovogodišnji nagradni fond US opena iznosi 65 milijuna dolara. Pobjednici u singlu u muškoj i ženskoj konkurenciji dobit će po tri milijuna dolara, a poraženima u finalu će pripasti po 1,5 milijuna dolara.

Najbolji srpski tenisač Novak Đoković će pokušati da u New Yorku osvoji 24. grand slam trofej. Đoković će po 17. put u karijeri sudjelovati na US openu, a Otvoreno prvenstvo SAD je osvojio 2011., 2015. i 2018. godine.

Srpski tenisač nije sudjelovao prošle godine na Otvorenom prvenstvu SAD zbog statusa cijepljenja.

Đoković je na svom posljednjem nastupu u New Yorku 2021. godine u finalu poražen od Rusa Danila Medvedeva. Srpski tenisač će u prvom kolu ovogodišnjeg US opena u utorak od tri sata iza ponoći igrati protiv Alexandra Muellera iz Francuske.

Đoković ima 23 grand slam titule i potrebna mu je još jedna da bi se izjednačio sa Margaret Cort, koja je sa 24 trofeja rekorderka u obje konkurencije.

Titulu u muškoj konkurenciji brani Španjolac Carlos Alcaraz, koji je prošle godine u finalu turnira u New Yorku pobijedio Caspera Ruuda 6:4, 2:6, 7:6 (7:1), 6:3.

Trofej na US openu u ženskoj konkurenciji branit će najbolja tenisačica svijeta Poljakinja Iga Swiatek, koja je prošle godine u finalu savladala Ons Jabeur iz Tunisa 6:2, 7:6 (7:5).

Četvrti grand slam turnir sezone ima 142. godine dugu tradiciju. Prvi US open je odigran 1881. godine.

Otvoreno prvenstvo SAD igra se od 28. avgusta do 10. septembra.

Kopirati
Drag cursor here to close