Za samo 96 minuta

Đoković rutinski prošao prvo kolo US Opena

Đoković se pobjedom vratio i na prvo mjesto ATP liste.
Sport / Ostali sportovi | 29. 08. 2023. u 08:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novak Đoković lako je prošao prvo kolo US Opena. Za samo 96 minuta riješio je Alexandrea Müllera sa 6:0, 6:2, 6:3. Đoković se pobjedom vratio i na prvo mjesto ATP liste. To mu je uspjelo jer nije smio igrati na zadnja dva US Opena zbog odbijanja da se cijepi protiv korone.

Tako nije branio nijedan bod na njujorškom Grand Slamu te je razlika između njega i Carlosa Alcaraza, aktualnog osvajača US Opena i broja 1, bila samo 20 bodova, piše Index.hr.

Đoković će za dva tjedna biti najbolji tenisač svijeta bez obzira na konačni plasmana na US Openu. Tamo ga pak za dva dana čeka Bernabe Zapata Miralles, protiv kojeg nikad nije igrao. Đoković je impresivno izborio drugo kolo pobjedom protiv 84. tenisača svijeta.

Prvi set riješio je s tri breaka i bez izgubljenog gema za samo 23 minute. Đoković je na početku drugog seta poveo 2:0, a kada je Muller konačno uzeo prvi gem, dobio je ovacije kao da je osvojio set. No, Đoković je ubrzo još jednom brejknuo suparnika za 4:1. Muller mu je uzvratio u šestom gemu, ali slijedio je Đokovićev rebreak za drugi set.

Muller se probudio na početku trećeg seta. Uzeo je prva dva gema na svoj servis bez izgubljenog poena i poveo 2:1. Osvojio je tako još jedan gem, ali je sve bilo gotovo u sedmom gemu, kada je Muller duplom servis-greškom dao Đokoviću priliku za break.

Kopirati
Drag cursor here to close