6 Kings Slam

Đoković i Nadal na egzibicijskom turniru u Saudijskoj Arabiji

Đoković i Nadal, koji zajedno imaju 46 osvojena grand slam naslova, igrat će na “6 Kings Slamu” uz pobjednika Wimbledona 2023. Španjolca Carlosa Alcaraza i pobjednika nedavnog Australian Opena Talijana Jannika Sinnera.
Sport / Ostali sportovi | 06. 02. 2024. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković i Šapnjolac Rafael Nadal bit će glavni nositelji novog egzibicijskog turnira zakazanog za listopad u Saudijskoj Arabiji, objavili su u utorak organizatori.

Đoković i Nadal, koji zajedno imaju 46 osvojena grand slam naslova, igrat će na “6 Kings Slamu” uz pobjednika Wimbledona 2023. Španjolca Carlosa Alcaraza i pobjednika nedavnog Australian Opena Talijana Jannika Sinnera, priopćili su organizatori. Treći tenisač svijeta Rus Danil Medvedjev i Danac Holger Rune, sedmi na ATP ljestvici, također će sudjelovati na turniru u Rijadu, prenosi Hina.

S obzirom na to da se Saudijska Arabija razmatra kao potencijalni domaćin WTA Mastersa, teniske legende Chris Evert i Martina Navratilova prošli su mjesec kritizirale pitanje ljudskih prava u toj zemlji, pozivajući vodstvo WTA da odustanu od plana.

“Nismo pomogli u izgradnji ženskog tenisa kako bi ga Saudijska Arabija iskorištavala”, napisale su Evert i Navratilova u autorskom tekstu objavljenom u Washington Postu.

Tuniska tenisačica Ons Jabeur je pak rekla da bi “ljudi trebali biti bolje informirani” o toj zaljevskoj zemlji u kojoj su posljednjih godina provedene brojne reforme.

Rafael Nadal, koji je dao naslutiti da bi 2024. mogla biti njegiova zadnja sezona u natjecateljskom tenisu, početkom siječnja imenovan je veleposlanikom Saudijskog teniskog saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close