Pred današnje polufinale

Đoković: Alcaraz je strašno napredovao

"Njegov napredak u posljednjih šest mjeseci je nevjerojatan.Veoma je fin momak i van terena. Imao sam priliku da treniram s njim ovde, i da provedemo malo vremena zajedno – sjajan je i na terenu i privatno", kaže Novak Đoković.
Sport / Ostali sportovi | 07. 05. 2022. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon fenomenalnog četvrtfinalnog okršaja Alcaraz - Nadal, mnogi s nestrpljenjem čekaju današnji polufinalni Đoković - Alcaraz. Španjolac je okrenuo skočni zglob u ranoj fazi drugog seta.
Bol je bila pristuna sasvim sigurno, ali je mladi Španjolac izdržao. Do kraja.

" Mislio sam o zglobu, ali sam nakon drugog seta otišao do toaleta, umio se i rekao sebi. "Čarli, ako nećeš da predaš, misli o igri, ne o zglobu. Bori se do kraja, znaš da možeš". To mi je pomoglo da opet zaigram na visokom nivou u trećem setu", pojasnio je sjajni mladi Španjolac kojeg danas čeka Novak Đoković. Najbolji ujedno i najteži mogući ispit.

"Đoković je jedan od najboljih u povijesti, nevjerovatno je šta je sve postigao. Čovjek može samo da mu se divi. Tu sam, prošao sam teške trenutke, prvi put ću igrati s Đokovićem, ali nije prvi put da ću igrati polufinale. Sigurno će biti nervoze, ali vjerujem da ću znati da se izborim s njom, na najbolji mogući način. Znam da ću imati svoje prilike. Moram se boriti za svaku loptu", kaže u najavi meča Alcaraz.

Sa druge strane, Novak Đokovič je sipao komplimente na račun mladog Španjolca kojeg je imao prilike upoznati jer su zajedno trenirali.

"Njegov napredak u posljednjih šest mjeseci je nevjerojatan.Veoma je fin momak i van terena. Imao sam priliku da treniram s njim ovde, i da provedemo malo vremena zajedno – sjajan je i na terenu i privatno. Volim da ga gledam kako igra, kao i mnoge druge kolege. Nema sumnje da je fantastičan za naš sport. Mislim da je odlično što imamo tako mladog momka koji je pravo osvježenje.

Kopirati
Drag cursor here to close