Veliki okršaj u Madridu

Alcaraz protiv Nadala

"Uzbuđen sam što ću igrati protiv Rafe ovdje u Madridu. Mogu li ga pobjediti? Stvarno ne znam. Uvijek kažem da ima 1000 života. Umire i preživi, ​​u svakom teškom meču. Da bih pobjedio, moram igrati stvarno dobro", rekao je Alcaraz.
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2022. u 01:01 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolci mogu uživati danas. I ne samo samo oni. I ostalo fanovi tenisa dolaze na svoje. U četvrtfinalu Madrida će igrati Rafael Nadal - Carlos Alcaraz. Za mladog Alcaraza najbolji mogući poklon. Jučer je proslavio svoj 19 - ti rođendan, pobjedom, teško izborenom protiv Camerona Noriea, u tri seta 6-4, 6-7(4), 6-3.

Nakon pobjede, slavljeniku je španjolska publika zasvirala serenadu na središnjem terenu i uživao u posebnoj prezentaciji uz rođendansku tortu. Međutim, preveliko mjesta za slavlje nema, možda ga bude ukoliko recimo pobjedi Rafaela Nadala.

"Izgubio sam dva puta od njega i strašno sam želio da taj treći meč igramo ovdje, u Španjolskoj, u Madridu. Mislim da će biti drugačije od onoga što smo ponudili kada smo igrali posljednji put u Indian Wellsu ili u Madridu prošle godine. Uzbuđen sam što ću igrati protiv Rafe ovdje u Madridu. Mogu li ga pobjediti? Stvarno ne znam. Uvijek kažem da ima 1000 života. Umire i preživi, u svakom teškom meču. Da bih pobjedio, moram igrati stvarno dobro", rekao je Alcaraz.

Nadal je do Alcaraza prošao pakao. Protiv igrača kojeg smo polako počeli zaboravljati. A nije to loš igrač, naprotiv. David Goffan se probudio nakon što je spasio dvije meč lopte u drugom setu. Nadal je ispustio dvije break lopte u prvom gemu trećeg seta i onda ih više nije bilo. U tie breaku je Nadal vodio 4-1, pa je Goffin uzeo pet poena za prvi meč loptu. Nadal je spasio jednu, drugu, treću, četvrtu, dok je Nadal propustio jednu na 8-7, ali je iskoristio svoju ukupno četvrtu za 11-9. Nadal nije zaboravio što je napravio večer ranije "njegov" Real Madrid.

"Duh koji ima momčad Real Madrida je jednostavno nevjerojatan. Za mene je danas na neki način to bila inspiracija u načinu na koji sam se borio.Iskreno, bio je to vrlo težak meč. Proveo sam tri sata i 10 minuta na terenu. Ovakve pobjede su vrlo važne za samopouzdanje, trebaju mi ovakvi mečevi da bih došao u pravu formu", istako je Nadal.

Pored ovog okršaja Nadala i Alcaraza, u četvrtfinalu Madrida igraju Đoković - Hurkacz, Rublev - Tsistipas, Auger-Aliassime - Zverev.

Kopirati
Drag cursor here to close