Iz prava u sport

Dodikov savjetnik Milan Tegeltija novi predsjednik FK ''Borac''

Tegeltija će na toj dužnosti naslijediti Stojana Malbašića, koji je ulogu predsjednika obavljao od kolovoza 2020. godine.
Sport / Ostali sportovi | 03. 04. 2023. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milan Tegeltija, pravni savjetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, izabran je na sjednici Skupštine Fudbalskog kluba Borac za novog predsjednika kluba.

Tegeltija će na toj dužnosti naslijediti Stojana Malbašića, koji je ulogu predsjednika obavljao od kolovoza 2020. godine, prenosi Mondo.

Na Izbornoj sjednici bio je jedini kandidat za predsjednika, iako se nagađalo da bi najodgovorniju poziciju u klubu mogli uzeuzeti Slobodan Stanarević, izvršni direktor Autoputeva Republike Srpske, i Vedran Pušić, osnivač i izvršni direktor kompanije "Info Media Grupa".

Telegtija je izabran jednoglasno, a predsjednička funkcija koju će obavljati u nadolazećem razdoblju predstavljat će njegov povratak u Borac, s obzirom na to da je 2010. i 2011. godine, kada je Borac osvojio Kup BiH i bio osvajač Premijer lige BiH, obavljao ulogu potpredsjednika.

 

Tko je Milan Tegeltija?

Milan Tegeltija je rođen 1971. godine u Pančevu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banja Luci 1995. godine.

Šest godina kasnije imenovan je za suca Vojnog suda u Banja Luci, dok je u ožujku 2007. godine postao predsjednik banjalučkog Osnovnog suda.

Za člana Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća imenovan je 2014. godine.

Kasnije je postao i predsjednik ovog tijela, obavljajući tu dužnost u dva mandata, a ostavku je podnio 2020. godine, nakon što su u javnost isplivali snimci na kojima se čuje kako razgovara o nezavršenim predmetima i zapošljavanju u pravosuđu.

U veljači 2021. godine postao je pravni savjetnik Milorada Dodika, što je dužnost koju i danas obavlja.

Kopirati
Drag cursor here to close