Lider prvenstva i dalje bez poraza

Široki u derbiju savladao Borac

Filip Kraljević je ubacio 18 poena uz 6 skokova, Little je na 14 poena dodao 12 skokova, dok su preko deset postigli Brala i Knight, obojica po 11.
Sport / Košarka | 02. 04. 2023. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Širokog Brijega i dalje ostaju jedina neporažena momčad u prvenstvu. Ovaj put su u derbi susretu 20. kola na svom parketu savladali Borac 77:65 koji je sada na omjeru 16-4.

Iako su gosti imali u prvoj polovini prve četvrtine osam poena prednosti, do kraja iste, domaći košarkaši su uspjeli vratiti utakmicu u egal. Veću rezultatsku prednost nije uspjela ostvariti niti jedan momčad u nastavku, pa je nakon prvog poluvremena Široki imao vodstvo, ali ne veliko 42:38. Do prve osjetnije prednosti, Široki stiže osam minuta prije kraja utakmice. Kraljević je povezao dva slobodna bacanja za 65:57.

Ipak Borac se nije predavao, ali je pravom trenutku Little poentirao za 70:62. Gosti dva napada zaredom gube loptu, Knight tricom trasira put Širokog Brijega prema novoj pobjedi. Filip Kraljević je ubacio 18 poena uz 6 skokova, Little je na 14 poena dodao 12 skokova, dok su preko deset postigli Brala i Knight, obojica po 11.

Kod Borca je bio usamljen dvojac Langović 18, Rebec 17 poena. Gledajući statistiku utakmice, treba reći da su blagu prednost u skoku imali košarkaši Širokog Brijega (41-34), dok su nakon grešaka protivnika domaći košarkaši postigli 20 poena, što svakako nije malo. Za sada Široki Brijeg, Borac, Budućnost Bijeljina, Bosna i Leotar drže prvih pet mjesta na tabeli.

Kopirati
Drag cursor here to close