Europsko prvenstvo u Beogradu

Đedović: Lana Pudar se osjeća dobro i dobar nastup neće izostati

Rezultatska očekivanja našeg tima kratko je prokomentirao Damir Đedović koji je objasnio u kakvom je stanju mostarska plivačica Lana Pudar i što možemo očekivati od Lane na ovom prvenstvu.
Sport / Ostali sportovi | 17. 06. 2024. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je u Beogradu počelo Europsko prvenstvo u plivanju koje će trajati do nedjelje 23. lipnja. Na ovom prvenstvu Bosnu i Hercegovinu predstavljat će 8 plivača; Kenan Dračić, Adi Mešetović, Dino Hasibović Sirotanović, Jovan Lekić, Iman Avdić, Filip Kuruzović, Mak Edvin Nurkić Kačapor i naša najbolja plivačica Lana Pudar.

Šef delegacije tima je prof.dr. Damir Đedović, prvi trener je prof.dr. Goran Grahovac, a ostali članovi stručnog tima reprezentacije su treneri Minel Bakal, Ilijan Malčić i Evelin Avdić. Fizioterapeut je Miodrag Ranđelović.

Rezultatska očekivanja našeg tima kratko je prokomentirao Damir Đedović koji je objasnio u kakvom je stanju mostarska plivačica Lana Pudar i što možemo očekivati od Lane na ovom prvenstvu.

Provjera stanja

"Lana Pudar je na ovo prvenstvo došla izravno sa dvadesetpetodnevnih visinskih priprema sa planinskog masiva Sierra Nevada od 2500 metara nadmorske visine, koji se nalazi u Španjolskoj i poznat je kao jedan od najtežih plivačkih kampova u svijetu".

"Ovo prvenstvo će nam odlično doći kao provjera njenog trenutnog stanja poslije ovih vrlo teških i zahtjevnih priprema. Svakako da su svi treninzi i pripreme usmjereni ka nastupu na Olimpijskim igrama u Parizu i sada nije vrijeme da Lanina forma bude na vrhuncu. Taj vrhunac forme se očekuje u Parizu za nekih mjesec dana", kazao je Dedović.

"Svi plivači koji su do sada osigurali plasman na Olimpijske igre sigurno da isto razmišljaju i svoje pripreme usmjeravaju ka Olimpijskim igrama. Tako da će na ovom prvenstvu biti najbolji oni koji u ovom trenutku budu imali najmanje umorne ruke i noge od teških priprema za nastupe u Parizu. A budući da je ovo prvenstvo zadnja prilika za sve plivače da izbore normu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, sigurno će biti veliki broj plivačica i plivača koji su vrh svoje forme tempirali za ovo prvenstvo. Tako da nas u svakom slučaju očekuje jedno vrlo zanimljivo prvenstvo", istaknuo je.

Lana se dobro osjeća

Međutim, bez obzira na sve navedeno, Đedović kaže da se ljestvica očekivanja postavlja uvijek vrlo visoko, te da će Lana kao aktualna prvakinja Europe u disciplini 200 metara delfin dati sve od sebe da sebe i svoju državu predstavi na najbolji mogući način, te da je siguran da dobar nastup neće ni ovaj put izostati.

"Što je najbitnije, Lana se dobro osjeća i hvala Bogu nema nikakvih ozljeda", kaže šef delegacije našeg tima i glavni i odgovorni iz Laninog tima prof.dr. Damir Đedović.

Lana će svoj prvi nastup imati u četvrtak 20. lipnja u jutarnjim kvalifikacijama discipline 100 metara delfin u 10:00 sati, dok su kvalifikacije discipline 200 metara delfin na programu u subotu 22.6. u 10:15 sati.

Što se tiče nastupa ostalih plivača, Đedović kaže da je za očekivati da svi poprave svoje osobne rekorde u disciplinama koje plivaju i da neki od plivača imaju priliku izboriti nastupe u polufinalnim utrkama. Jer kako je rekao, kvalitet za to definitivno postoji, ali da je potrebno imati i malo sportske sreće.

Kopirati
Drag cursor here to close