Finalni turnir će ostati u istom formatu

Davis Cup u kalendaru ATP Toura

Ova objava dolazi samo četiri dana nakon što su ATP i WTA objavili da će od 2023. za uvod u novu tenisku sezonu na australskom tlu organizirati natjecanje pod nazivom "United Cup".
Sport / Ostali sportovi | 31. 10. 2022. u 17:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Davis Cup će od sljedeće godine imati svoje mjesto u kalendaru ATP Toura zahvaljujući partnerstvu koje je dogovoreno između Udruge teniskih profesionalaca (ATP), Međunarodne teniske federacije (ITF) i tvrtke Kosmos Tennis koja od 2019. upravlja najstarijim momčadskim natjecanjem u tenisu koje je prvo izdanje imalo prije 122 godine.

U 2023. će tako kvalifikacijski mečevi za finalni turnir Davis Cupa imati svoje mjesto u petom tjednu kalendara ATP Toura (4. i 5. veljače), grupna faza natjecanja u okviru finalnog turnira će biti održana u 37. tjednu (11.-17. rujna), a nokaut faza u 47. tjednu (20.-26. studenoga).

"Ova će integracija pomoći igračima u izradi godišnjeg plana nastupa, kad budu uvršteni u Davis Cup reprezentacije svojih zemalja. Finalni turnir će ostati u istom formatu, s nagradnim fondom od 15 milijuna američkih dolara u 2023.", stoji u zajedničkom priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

Ova objava dolazi samo četiri dana nakon što su ATP i WTA objavili da će od 2023. za uvod u novu tenisku sezonu na australskom tlu organizirati natjecanje pod nazivom "United Cup", na kojem bi sudjelovalo 18 mješovitih reprezentacija, a radilo bi se o svojevrsnom spoju nekadašnjeg Hopman Cupa i ATP Cupa, koji je Udruga teniskih profesionalaca pokrenula 2019. kao konkurenciju Davis Cupu.

Kopirati
Drag cursor here to close