Ide u Južnu Ameriku

Nadal neće igrati Davis Cup

Kako španjolski mediji prenose, Nadal će za vrijeme završnog turnira Davis Cupa biti na turneji po Južnoj Americi.La Nación je objavio da će "Kralj zemlje" 23. studenoga nastupiti na stadionu Parque Roca u Buenos Airesu,
Sport / Ostali sportovi | 01. 10. 2022. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal neće igrati završnicu Davis Cupa ove godine. Kao što je poznato Španjolska igra u četvrtinalu protiv Hrvatske 23. studenoga.
Nakon čega će pobjednik ovog meča dva dana kasnije u polufinalu snage odmjeriti s Nizozemskom ili Australijom.

Hrvatska je na posljednjem turniru bila oslabljena neigranjem Marina Čilića koji bi trebao biti na raspolaganju kapetanu Vedranu Martiću. Španjolska bi sa Nadalom i Alcarazom bila najveći favorit turnira, ali ovako uz Carlitosa će tu biti Pablo Carreño Busta ili Roberto Bautista Agut.

Kako španjolski mediji prenose, Nadal će za vrijeme završnog turnira Davis Cupa biti na turneji po Južnoj Americi.La Nación je objavio da će "Kralj zemlje" 23. studenoga nastupiti na stadionu Parque Roca u Buenos Airesu, a suparnik će mu biti Norvežanin Casper Ruud. Radi se o reprizi finala Roland Garrosa, za koju su VIP ulaznice već puštene u prodaju. Pored Buenos Airesa, Nadal i Ruud bi se trebali na terenu naći u Bogoti, Quintu, Belo Horizonteu i Mexico Cityju.

La Nación piše da je Španjolac originalno trebao igrati protiv Juana Martína del Potra, kojem bi to bila oproštajna turneja, no ozljede su prisilile argentinskog tenisača da odustane od planova o meču pa je Ruud uskočio kao zamjena. Teniski krugovi šuškaju da bi Nadalov honorar mogao premašiti iznos od 10 milijuna dolara, koliko je 2019. za američku turneju zaradio Roger Federer.

Iako nije igrao ovaj tjedan, Nadal će od ponedeljka biti drugi tenisač svijeta, što znači da će Španjolska prvi put u povijesti imati prvog i drugog igrača svijeta. Posljednji su put dvojica igrača iz iste zemlje na prve dvije pozicije stolovali 2000. godine. Tad je Andre Agassi bio prvi, a Pete Sampras drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close