Poražene Francuska i Crna Gora

Danska i Norveška u finalu Europskog prvenstva

Drugo polufinale je ponudilo sudar dva najbolja sastava današnjice, reprizu finala Eura u Danskoj prije dvije godine i Svjetskog prvenstva u Španjolskoj lani, još jednu utakmicu između Norveške i Francuske.
Sport / Ostali sportovi | 19. 11. 2022. u 01:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu Europskog prvenstva za rukometašice igrat će Danska i Norveška. Posljednji put su u finalu Europskog prvenstva
ove dvije rukometne velesile igrale 2004. godine. Norveška je tada bila bolja 27:25. Nakon toga finala Norveška je uzela još šest titula, Danska nije više igrala niti jedno finale. Gledajući polufinale mečeve, finalisti su posve zasluženo u borbi za naslov.

Danska je ostavila Crnu Goru na -4, 27:23. Iako je Crna Gora bolje otvorila utakmicu, vodila 6:3, Danska je odgovorila serijom 5:0 i polako je preuzela kontrolu utakmice. U nekoliko navrata se Crna uspijevala vratiti, ali jednostavno Danska je bila prejaka.

Friis je postigla sedam golova, Hojlund šest, Toft je na golu imala devet obrana. Jauković i Grbić su bile najbolje kod reprezentacije Crne Gore s po sedam postignutih golova.

Drugo polufinale je ponudilo sudar dva najbolja sastava današnjice, reprizu finala Eura u Danskoj prije dvije godine i Svjetskog prvenstva u Španjolskoj lani, još jednu utakmicu između Norveške i Francuske. Dobrim dijelom, nekih 40-45 minuta utakmica je bila otvorena.

Međutim, nakon toga je Norveška podigla nivo svoje igre, otišla na +5 i tu se sve bilo jasno. Na kraju je bilo 28:20. Solberg na golu odlična, to potvrđuje njenih 16 obrana, kada je u pitanju realizacija u napadu, Mork osam golova, Oftedal sedam, Reistad pet. Što se tiče Francuske, Zaadi pet golova, Darleux deset obrana.

Kopirati
Drag cursor here to close