Norveška brani naslov

Počinje Europsko prvenstvo rukometašica, Hrvatska oslabljena

" To je kao prokletstvo ove reprezentacije, da se ozljeđuju igračice s istih pozicija. Idemo po onoj da nijedan pojedinac ne može pobijediti ekipu i da ako smo kao ekipa jaki onda možemo samo očekivati dobre rezultate" tvrdi Šoštarić
Sport / Rukomet | 04. 11. 2022. u 10:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog SP u nogometu, Europsko prvenstvo rukometašica ove godine bit će odigrano ranije, od 4. do 20. studenog. Domaćini će biti Slovenija, Crna Gora i Makedonija. Ljubljani je ostavljena završnica turnira. Naslov prvakinja brane Norvežanke koje su do sada osam puta bile na krovu Europe, četiri puta zaredom.

Ukupno Norvežanke imaju 12 medalja s europskih prvenstava. Na predstojećem turniru, Norveška se nalazi u skupini zajedno s Hrvatskom, Mađarskom i Švicarskom, utakmice se igraju u Stožicama.

Za Hrvatsku dosta neugodan ždrijeb, cilj reprezentacije je biti što bolje plasiran zbog ždrijeba play-offa za SP koje će se održati 2023. godine u Skandinaviji. Jer, SP je ulaz za olimpijske kvalifikacije, a sa SP će u njih sedam najboljih selekcija.

Večeras je prvi protivnik Norveška. Od 11 prvih susreta, Hrvatska je na Europskom prvenstvu dobila samo četiri. Sve ostalo bili su porazi. Najduži niz bez poraza u 1. kolu bio je onaj između 2008. i 2014. godine. Izbornik Nenad Šoštarić ostao je bez Ćamile Mičijević, Dejane Milosavljević, Ane Turk, Josipe Mamić i Katarine Pavlović.

" To je kao prokletstvo ove reprezentacije, da se ozljeđuju igračice s istih pozicija. Ali što je tu je, idemo po onoj da nijedan pojedinac ne može pobijediti ekipu i da ako smo kao ekipa jaki onda možemo samo očekivati dobre rezultate. Mi smo valjda jedna od rijetkih reprezentacija koja preferira rad i igru obrane. Svi drugi igraju na jako veliki broj golova, obrana se ponovno zanemaruje. Smatram da će ovoj reprezentaciji, s obzirom na profil igračica koje imamo i način na koji su one rukometno odgajane, obrana biti strašno bitan faktor i da tu možemo napraviti puno", kaže Šoštarić.

Danska, Slovenija, Srbija i Švedska su raspoređene u skupinu B. Jedan od domaćina, Sjeverna Makedonija će u Skopju ugostiti Francusku, Nizozemsku i Rumunjsku, dok su u posljednjoj skupini Crna Gora, Poljska, Njemačka i Španjolska. Tri selekcije iz skupine idu dalje u drugi krug, dva rezultata se dakle prenose.

Kopirati
Drag cursor here to close