Teško do polufinala

Hrvatska poražena od Slovenije

"Nikoga ne možeš pobijediti sa šest golova u poluvremenu. Veliki problem su bili brzi šutevi sa sredine gdje su naše vanjske igračice ispucale 5,6 lopti. Obrambeno je to još izgledalo ok, ali propustili smo i puno zicera", kaže Šoštarić.
Sport / Ostali sportovi | 11. 11. 2022. u 01:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Europskom prvenstvu za rukometašice odigrane su prve utakmice drugog kruga. Prva je bila ona između domaćina Slovenije i Hrvatske. Hrvatska je izgubila 18:26 i tako svoje šanse za plasman u polufinale znatno umanjila. Početak utakmice je pripao domaćoj reprezentaciji koja je povela 4:0, međutim kako je utakmica odmicala tako je i Hrvatska izgledala sve bolje.

Međutim, u drugom dijelu je to bila sasvim drugačija slika na terenu. Opet je Slovenija otišla na četiri razlike, ali u odnosu na prvo poluvrijeme, ovaj put je prednost domaćina polako rasla. Tamara Mavsar postiže gol za 20:13 u 48.minuti utakmice, Nenad Šoštarić uzima time out, drugi u kratkom razdoblju, ali to ne pomaže. U 52. minuti utakmice rukometašice Hrvatske bacaju još jednu loptu u bunar, Šimara zabija za plus šest, na šest minuta prine kraja i to je to.

Gros je postigla sedam golova kod Slovenije, Pandžić je sakupila 11 obrana, baš kao i Pijević kod Hrvastke. Blažević je postigla pet golova. Nakon završetka utakmice svoje dojmove iznio je i izbornik Nenad Šoštarić:

"Nikoga ne možeš pobijediti sa šest golova u poluvremenu. Veliki problem su bili brzi šutevi sa sredine gdje su naše vanjske igračice ispucale 5,6 lopti. Obrambeno je to još izgledalo ok, ali propustili smo i puno zicera, njihova vratarka je bila igračica utamice, to dosta govori. Također bi napomenuo da nama nije suđeno dosta sedmeraca što nije bio slučaj na drugoj strani. Cure kroz ovakve turnire moraju učiti, odrastatii shvatiti da je velika razlika igrati za reprezentaciju ili klub. Dogodilo nam se nešto slično i s Norveškom. Mislim da je razlika u ovoj utakmici uz našu lošu igru u napadu, to što smo promašili nekoliko zicera".

U drugom susretu ove skupine, Danska je savladala Mađarsku 29:27. Friis je bila daleko ispred svih sa sedam golova kod Danske, na drugoj strani na osam golova se zaustavila Klujber.

Kopirati
Drag cursor here to close