US Open

Ćorićev oproštaj u 1. kolu, Argentinac Baez ponovno bolji

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić oprostio se od posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena, već u prvom kolu nakon poraza od Argentinca Sebastiana Baeza u tri seta.
Sport / Ostali sportovi | 30. 08. 2023. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: BeTennis / Borna Ćorić

Nakon prošlotjedne pobjede nad Ćorićem u maratonskom polufinalu ATP turnira u Winston-Salemu, 22-godišnji Argentinac Sebastian Baez nadjačao je hrvatskog igrača i u prvom kolu US Opena, 22-godišnji Argentinac slavio je sa 7-5, 7-5, 6-1 nakon dva sata i 35 minuta.

Borna je svoju priliku u ovom meču propustio u prvom setu u kojem je imao četiri break lopte, ali ih nije iskoristio.

Ćorić, koji je bio postavljen za 27. nositelja, već je u prvom gemu imao dvije break lopte, no mladi Argentinac se izvukao osvojivši početni gem.

U nastavku prvog seta nije bilo break lopti sve do jedanaeste igre kada je Ćorić imao još dvije lopte za obrat, no obje je propustio. Već u idućem gemu Baez je iskoristio break loptu za 7-5 i osvajanje seta.

U drugom setu 22-godišnji Baez je poveo 3-0, imao je 4-1 i 5-2, ali se Borna vratio izjednačivši na 5-5. Argentinac potom osvaja gem za 6-5, te radi novi break za 7-5 i 2-0 u setovima.

Treći set je bio "jednosmjerna ulica". Mladi "Gaučo" je poveo 3-0, Borna je smanjio na 3-1, da bi Baez nanizao još tri gema za konačnih 6-1, javlja HRT.

Za hrvatskog reprezentativca ovo je bio deveti nastup u glavnom ždrijebu u Flushing Meadowsu, gdje je 2020. plasmanom u četvrtfinale ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Sebastian Baez će u drugom kolu US Opena igrati protiv 168. igrača s ATP ljestvice, Brazilca Felipea Meligenija Alvesa koji je sa 6:4, 7:6 (11), 6:3 izbacio Australca Jamesa Duckwortha (ATP - 111.).

Foto: Twitter / Borna Gojo

Za razliku od Ćorića, njegov imenjak Gojo (ATP-105.) prošao je 1. kolo svladavši sa 6-3, 6-3, 6-1 Bolivijca Huga Delliena (ATP-147.).

Splićanin će se za prolazak u treće kolo boriti protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda, 40. na ATP ljestvici s kojim se do sada nije susreo.

Petra Martić plasirala se također u 2. kolo posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena nakon što je u prvom kolu pobijedila Njemicu Tatjanu Mariju sa 6-2, 6-1.

Martić je do pobjede protiv 36-godišnje Njemice, 47. na WTA ljestvici, stigla uvjerljivim nastupom nakon svega 67 minuta igre.

U drugom kolu Martić, koja se trenutačno nalazi na 37. mjestu WTA ljestvice, igrat će protiv Čehinje Marie Bouzkove koja je sa 7-5, 6-4 bila bolja od Amerikanke Ashlyn Krueger.

Kopirati
Drag cursor here to close