Davis cup

Ćorić svladao Aguta

Već u prvom gemu dvoboja u Malagi Borna je došao do prilike za 'break' te pokazao Bautisti Agutu da će i ovo biti vrlo teška zadaća za njega.
Sport / Ostali sportovi | 23. 11. 2022. u 18:47 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borna Ćorić (ATP - 26) je svladao Roberta Bautistu Aguta (ATP - 21.) sa 6-4, 7-6 (4) nakon jednog sata i 56 minuta borbe te donio prvi bod hrvatskim tenisačima protiv Španjolaca u četvrtfinalnom dvoboju Davis Cupa koji se odigrava u Malagi.

Hrvatskoj je za plasman u polufinale potreban još jedan bod iz sljedeća dva meča. U srazu dvojice najbolje rangiranih igrača Marin Čilić (ATP - 17.) će igrati protiv Pabla Carreno-Buste (ATP - 13.). Pobijedi li Španjolac o plasmanu u polufinale odlučivat će meč parova u kojem bi za Hrvatsku zaigrali Nikola Mektić i Mate Pavić, a za domaćine su nominirani Carreno-Busta i Marcel Granollers.

Borna Ćorić je u devetom dvoboju protiv Roberta Bautiste Aguta došao do svoje pete pobjede, a četvrte zaredom. Posljednji su dvoboj odigrali u kolovozu u Cincinnatiju, gdje je Ćorić na putu do najvećeg trofeja u karijeri svladao 34-godišnjeg Španjolca s uvjerljivih 6-2, 6-3.

Već u prvom gemu dvoboja u Malagi Borna je došao do prilike za 'break' te pokazao Bautisti Agutu da će i ovo biti vrlo teška zadaća za njega.

Ono što nije uspio napraviti na otvaranju, Ćorić je učinio u sedmom gemu. Došao je do 15-40 i iskoristio drugu od dvije prilike za oduzimanje servisa, nadigravši Bautistu Aguta u dugoj izmjeni.

Španjolac je zaprijetio povratkom u desetom gemu, nakon što je Ćorić propustio prve dvije set-lopte. No, Bautista Agut nije dobio priliku za realizaciju svoje jedine "break-lopte", a treću priliku za osvajanje seta Ćorić nije propustio.

U drugoj dionici je samo peti gem, kad je Bautista Agut bio na servisu, otišao do izjednačenja, ali ne i do 'break-lopte'. Ćorić je u šest gemova na početnom udarcu izgubio ukupno pet poena, tako da je 34-godišnji Španjolac ostao bez ikakve prijetnje kad je bio na reternu.

Odluka o kraju ili nastavku dvoboja ostavljena je za 'tie-break'. Bautista Agut je osvojio prvi poen, a onda je uslijedio Ćorićev niz od četiri poena za vodstvo od 4-1. Borna je za nekoliko centimetara promašio lob u sljedećem poenu, ali je onda asom došao do 5-2. Promašeni forhend Španjolca donio je 26-godišnjem Zagrepčanu četiri meč-lopte.

Prvu je Bautista Agut spasio na svom servisu neobranjivim forhendom nakon duge izmjene. Drugu je Ćorić propustio realizirati kad je poslao bekhend u mrežu, ali je na treću zabio svoj 12. as te nakon gotovo dva sata igre doveo Hrvatsku na korak do polufinala.

Konačan rezultat ne pokazuje koliko je Ćorić zapravo bio nadmoćan, ali to se može vidjeti iz statistike. Hrvatski tenisač je imao 27 izravnih poena, a Bautista Agut samo devet pa blaga prednost Španjolca u neiznuđenim pogreškama (12-9) nije došla do izražaja.

Pobjednik dvoboja Hrvatske i Španjolske u polufinalu će igrati protiv reprezentacije Australije.

Kopirati
Drag cursor here to close