Nakon preokreta

Coco Gauff osvojila US Open

"Poraz u finalu Roland Garrosa je ostavio traga, bila sam slomljena. Ali valjda su to iskušenja koja sam morala proći u životu. To čini ovaj trenutak još slađim nego što sam ga mogla zamisliti", rekla je Gauff okupljenima
Sport / Ostali sportovi | 10. 09. 2023. u 02:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Coco Gauff je pobjednica US Opena.Kao prva Amerikanka tinejdžer u ovom stoljeću, nakon Serene Williams pobjednice 1999. godina. Serena je tada imala 17 godina.Uz to, Gauff je postala jedna od četiri tinejdžerke slavljenice u Open eri iz SAD, pridruživši se Chris Evert, Tracy Austin i Sereni Williams. U finalu je Gauff savladala tenisačicu koja će za dva dana službeno biti najbolja na svijetu, Arynu Sabalenku 2-6, 6-3, 6-2.

Sabalenka je bolje izgledala u prvom setu. Nakon razmjene izgubljenih servisa u ranoj fazi, Sabalenka je nanizala četiri gema za redom i prvi set. Morala je Gauff spašavati break lopte na početku drugog seta i tu je čini se nekako meč prelomljen. Gauff se izvukla i onda počela igrati sve bolje. Break za 3-1 i povratak u meč. U visokom ritmu je nastavila i dalje. Povela je 4-0, Sabalenka se vratila, ali samo zamalo. S dva vezana gema je zaprijetila, ali je to bilo sve od nje. Gauff je osvojila svoj prvi Grand Slam naslov i to u New Yorku. Prva Amerikanka nakon Sofije Kenin.

"O moj Bože, to mi toliko znači.Osjećam se kao da sam pomalo u šoku u ovom trenutku. Poraz u finalu Roland Garrosa je ostavio traga, bila sam slomljena. Ali valjda su to iskušenja koja sam morala proći u životu. To čini ovaj trenutak još slađim nego što sam ga mogla zamisliti", rekla je Gauff okupljenima među kojima su bili Kevin Durant, Diane Keaton, Nicole Kidman, Spike Lee, Mindy Kaling i prvakinja iz 2006. Maria Sharapova.

Kopirati
Drag cursor here to close