ATP odlučio jedno pravilo promijeniti

"Coaching" će jednim dijelom biti dozvoljen

Tenisači će, prema tom pravilu, moći biti savjetovani tijekom susreta i to od strane osoba koje sjede na mjestima u gledalištu predviđenima za trenere.
Sport / Ostali sportovi | 22. 06. 2022. u 13:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekada je bilo kažnjivo. Prisjetite se Serne Williams i scene sa US Opena. Sada čini se "coaching" odlazi u prošlost. barem jednim dijelom. Nekim igračima poput recimo Tsitsipasa, Đokovića, Medvedeva može biti jako važno, jer su oni često na ovaj ili onaj način komunicirali sa trenerima.

Udruga teniskih profesionalaca (ATP) objavila je kako će se od 11. srpnja pa do kraja sezone na svim ATP turnirima te posljednjem "grand slamu" sezone US Openu isprobati pravilo o davanju trenerskih savjeta "izvan terena". Tenisači će, prema tom pravilu, moći biti savjetovani tijekom susreta i to od strane osoba koje sjede na mjestima u gledalištu predviđenima za trenere.

Također, treneri će smjeti savjetovati svoje igrače kako verbalno tako i znakovno samo ukoliko to neće ometati igru i suparnika. Verbalno savjetovanje bit će dopušteno samo kada će igrači biti na istoj strani terena kao i treneri te će se smjeri sastojati samo od nekoliko riječi ili fraza, dok razgovor neće biti dopušten, a znakovno savjetovanje će biti dopušteno stalno.

No, razgovor trenera i igrača neće biti dopušten kada igrač napusti igralište koji god razlog za to bio.Na kraju godine će se ocijeniti uspješnost ovog projekta te će biti odlučeno hoće li savjetovanje igrača biti dopušteno i u narednim sezonama. U prethodnim sezonama isprobana su razna pravila vezana uz savjetovanje igrača, od mogućnosti razgovora s trenerom tijekom stanki za izmjenu strana pa do komunikacije putem slušalica.

Kopirati
Drag cursor here to close