Razočarani Daniil

Medvedev: Uvijek se navija protiv Rusa

"Iako ja i ostali tenisači iz Rusije radimo sjajan posao, pobjeđujemo, osvajamo turnire, nemamo previše navijača. Definitivno mogu primijetiti kada igrate protiv tenisača iz druge zemlje, navijači su uz njih a ne uz Rusa", dodao je Medvedev.
Sport / Ostali sportovi | 31. 01. 2022. u 16:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Daniil Medvedev je svakako jedan od onih tenisača koji se na ovaj ili onaj način često zna "zakačiti" s publikom. Može to biti US Open, neki manji turnir ili Australian gdje je od prvog kola imao nešto za reći. Često bilo zvižduka na neke njegove poteze, negodavanja na neke njegove izjave.

Na kraju je u finalu, sucima za publiku ili barem dio njih rekao da su "idioti". Iako je govor na kraju meča bio korektan, iako je dobio aplauz, Medvedev nije zaboravio kako se dio gledatelja ponašao.

"Dovoljan je jedan primjer. Prije nego je Rafa servirao, čak i u petom setu, dogodilo bi se da netko vikne 'Idemo, Danil!'. Ne bi me čudilo da je to bila samo jedna osoba, a njih tisuću bi odmah reagiralo sa 'Psssst! Psssst! Psssst!'. Kad se dobacivanje čulo uoči mog servisa, nije bilo nikakvog ušutkavanja. To je razočaravajuće, to je nepoštovanje. Ne-po-što-va-nje. Nisam siguran da ću igrati tenis nakon 30. godine" zaključio je Medvedev pa onda je dodao nešto. Nešto je mnoge iznenadilo, možda čak i šokiralo.

"Dogodi li se da se organizira neki turnir na tvrdoj podlozi u Moskvi, uoči Roland Garrosa ili Wimbledona, ići ću tamo čak i po cijenu propuštanja ta dva turnira, ili nekog drugog velikog turnira. Ovaj dječak je prestao sanjati, ovaj dječak će igrati samo za sebe. I to je to. To je moja priča.Od sad ću igrati samo za sebe, za moju obitelj, za ljude koji vjeruju u mene i naravno, za sve Ruse, jer sam osjetio puno podrške ovdje. Iako ja i ostali tenisači iz Rusije radimo sjajan posao, pobjeđujemo, osvajamo turnire, nemamo previše navijača. Definitivno mogu primijetiti kada igrate protiv tenisača iz druge zemlje, oni bi stali uz njih, a ne uz Rusa", dodao je Medvedev.

Kopirati
Drag cursor here to close