Obranili naslov

Chiefsi ostali na tronu

Chiefsi su tako postali prva ekipa nakon 19 godina koja je uspjela obraniti naslov, prije njih to je zadnjima uspjelo New England Patriotsima. Za Chiefse je ovo treći naslov prvaka u posljednjih pet sezona.
Sport / Ostali sportovi | 12. 02. 2024. u 11:06 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većim dijelom utakmice nisu izgledali dobro. Ali valjda je to tako kada su u pitanju "dinastije". Sjetite se Bullsa, pa Patriotsa. I kada ne igraju dobro, uvijek postoji onaj najbolji koji će izvući ekipu, napraviti nešto kada je najvažnije. U ovom slučaju to je QB Chiefsa Patrick Mahomes.

Patrick je bio pod strašnim pritiskom, posebno na početku utakmice, obrana 49ersa je funkcionirala dobro, cijelo prvo poluvrijeme
nije uspio kompletirati niti jedno TD dodavanje. Vidjeli smo po jedan fumble na svakoj strani, nakon onoga RB-a Chiefsa Isiaha Pacheca, velika zvijezda njihove ekipe, čovjek koji je u centru pažnje već neko vrijeme Travis Kelce se zaletio na trenera Andyja Reida. Bio je poprilično žestok, tek ga je nekako uspio odgurnuti suigrač Jerick McKinnon.

U tom prvom poluvremenu Kelce je osvojio samo jedan yard. Na poluvremenu je San Francisco vodio 10:3, sjajnu akciju za jedini touchdown koju su prodali Jennings i McCaffrey. Chiefs su se probudili u završnici treće četvrtine. Mahomes je proigrao Marqueza Valdesa-Scantlinga za preokret 13:10. I tu počinju prava uzbuđenja. 49ersi imaju prednost 16:13. Imamo jedan field goal Butkera za 16:16, pa još dva do kraja regularnom tijeka utakmice.

Moody je pogodio na manje od dvije minute do kraja za novo vodstvo San Francisca 19:16, ali je Harrison Butker još jednom precizan tri sekunde prije kraja. Utakmica odlaze u produžetke. Tamo opet San Francisco ima prednost jer je kicker Jake Moody pogodio FG za 22:19. Međutim, vratimo se na početak priče.
Oni najveći i oni najbolji su "stvoreni" za ovakve utakmice.

Jedan od njih je QB Kansas Cityja Patrick Mahomes. Mogao je on biti loš cijelu utakmicu, nevidljiv, ovakav li onakav, ali kad je trebalo on je odradio svoj dio posla. Čekao je, tražio priliku do trenutka kada je vidio usamljenog Mecolea Hardmana.

Nije bilo neko strašno dodavanje, nije bacio loptu preko pola terena, ali je bacio za titulu, za Super Bowl.

Mahomes je kompletirao 34 od 46 pokušaja dodavanja za 333 yarda uz dva touchdowna, usto je probijanjem osvojio 66 yardi. Ovo dodavanje Mahomesa je bilo naravno ključno iako ne treba zaboraviti trenutak kada je 49ersi nespretno izgubili loptu kod vodstva 10:6.

Među tragičare barem dijelom spada i kicker 49ersa Jake Moody kojemu je blokiran pokušaj pretvaranja nakon touchdowna kojim bi San Francisco otišao na 17:13. Ovako je ostalo 16-13, Chiefsi nisu morali forsirati field goal bio dovoljan za poravnanje.

Chiefsi su tako postali prva ekipa nakon 19 godina koja je uspjela obraniti naslov, prije njih to je zadnjima uspjelo New England Patriotsima. Za Chiefse je ovo treći naslov prvaka u posljednjih pet sezona, prije četiri godine su u finalu svladali upravo Ninerse, dok su lani bili bolji od Philadelphia Eaglesa.

Usto su igrali i u Super Bowlu prije tri godine u kojem su izgubili od Tampa Bay Buccaneersa. Ukupno je za Chiefse ovo četvrti Super Bowl, ali prvoga su osvojili još prije 54 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close