Najveći turniru u karijeri do sada

Carreno-Busta: Vjerovao sam u sebe do kraja

"Ovo nije moja najbolja sezona, jer sam gubio neke mečeve koje nisam prije, ali sam nastavio vjerovati u sebe i svoj tim, svoju igru", naglasio je nakon meča Španjolac.
Sport / Ostali sportovi | 15. 08. 2022. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolski tenisač Pablo Carreno-Busta trijumfom na ATP Masters 1000 u Montrealu završio je najbolji tjedan u karijeri, a do svog najvećeg naslova je stigao pobijedivši u finalu Poljaka Huberta Hurkacza 3-6, 6-3, 6-3.

Za 31-godišnjeg Španjolca je to bilo prvo finale na turnirima Masters 1000 serije u karijeri, a ukupno 12. na ATP Touru, do kojeg je stigao izgubivši samo jedan set u prethodnih pet nastupa. Poljaku Hubertu Hurkaczu, prošlogodišnjem pobjedniku Masters 1000 turnira u Miamiju, ovo je bilo šesto finale u karijeri i prvi poraz. U dosadašnjih pet finala je slavio pet puta.

I u Torontu je krenuo dobro, dobio prvi set, međutim nije izdržao. Carreno-Busta je breakom za 2-0 u prvom, te onim za 2-1 u trećem napravio veliki preokret.

Pablo Carreno-Busta je postao tek treći španjolski tenisač koji je podignuo pobjednički trofej na kanadskom Mastersu. Prvi je to učinio Manuel Orantes 1975., a potom je to još pet puta uspjelo Rafaelu Nadalu.

"Nevjerojatan je osjećaj osvojiti turnir iz Masters serije. Tijekom cijelog tjedan smo naporno radili, trenirali, ali i prije toga. Bilo jako važno ostati pozitivan do kraja. Ovo nije moja najbolja sezona, jer sam gubio neke mečeve koje nisam prije, ali sam nastavio vjerovati u sebe i svoj tim, svoju igru. Izgubio sam prvi set, jedan svoj servis, ali znate koliko to može biti teško kada na drugoj strani imate igrače poput Hurkacza. Međutim, vjerovao sam u sebe, nastavio igrati sve bolje i bolje" naglasio je Španjolac nakon meča.

Kopirati
Drag cursor here to close