Nakon dva teška i duga polufinala

Poljak i Španjolac za naslov u Montrealu

Za 31-godišnjeg Španjolca ovo će biti 12. finale u karijeri, drugo ove godine. Do sada je osvojio šest naslova, zadnji put prošle godine u Hamburgu. Hurkacz će loviti svoj drugi turnir iz Masters serije, šesti ukupno. Ove godine je uzeo Halle.
Sport / Ostali sportovi | 14. 08. 2022. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolac Pablo Carreno Busta i Poljak Hubert Hurkacz borit će se za naslov pobjednika na velikom turniru iz Masters serije u Montrealu. Carreno Busta je imao težak i dug meč protiv Daniela Evansa.
U prvom setu je morao dva puta uzeti servis svom protivniku. Jer je prokockao priliku da u desetom gemu završi posao.

Evans je bez većih problema vratio break, ali je već u sljedećem gemu posustao. Ipak, tu svoju bolju igru u završnici prvog seta je naplatio u drugom. Krenuo je sa 3-0, činilo se kod 4-1 da drži set pod kontrolom, ali je Španjolac uzvratio. Set ide do tie breaka u kojem Carreno busta propušta meč loptu na 6-5, Evans koristi svoju drugu set loptu.
Na kraju je ipak Britanc ostao bez snage, pa je nakon tri sata igre sve završeno rezultatom 7-5, 6-7 (7), 6-2.

Tri seta je igrao i Hurkacz protiv četvrtog nositelja Caspera Ruuda. Ruud je napravio preokret u prvom setu, a onda je polako počeo propuštati prilike. Recimo dvije break lopte da vrati izgubljeni servis kod 4-2 u drugom. U trećem je nakon velike borbe Hurkacz došao do 3-0 u tu je definitivno prelomio meč. Poljak je na kraju bio bolji 5-7, 6-3, 6-2.

Za 31-godišnjeg Španjolca ovo će biti 12. finale u karijeri, drugo ove godine. U finalu Barcelone bolji je bio njegov sunarodnjak Carlos Alcaraz. Do sada je osvojio šest naslova, zadnji put prošle godine u Hamburgu. Hurkacz će loviti svoj drugi turnir iz Masters serije, šesti ukupno. Ove godine je uzeo Halle.

Kopirati
Drag cursor here to close