Poznati parovi polufinala Montreala

Hurkacz zaustavio Kyrgiosa

Nick je nanizao devet pobjeda, šest za naslov u Washingtonu i još tri u Montrealu, gdje je svladao i prvog tenisača svijeta, Rusa Danilla Medvedeva.
Sport / Ostali sportovi | 13. 08. 2022. u 10:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljski tenisač Hubert Hurkacz prekinuo je sjajnu seriju Australca Nicka Kyrgiosa u četvrtfinalu Montreala.Najbolji poljski tenisač je savladao Kyrgiosa 7-6(4), 6-7(5), 6-1 čime je prekinuta njegova serija koja je počela nakon finala Wimbledona. Nick je nanizao devet pobjeda, šest za naslov u Washingtonu i još tri u Montrealu, gdje je svladao i prvog tenisača svijeta, Rusa Danilla Medvedeva.

No, uporni Poljak je u trećem setu uspio slomiti Kyrgiosa oduzevši mu servis dva puta, nakon što u prva dva seta nije bilo breaka. Hurkacz će u polufinalu kanadskog Mastersa igrati protiv Caspera Ruuda koji se bez problema obračunao sa domaćim igračem Augerom - Aliassimom 6-1, 6-2.

U drugom polufinalu su neočekivano Britanac Daniel Evans i Španjolac Careno -Busta. Amerikanac Paul je lako dobio prvi set 1-6, ali je onda polako počeo posustajati. Evans je breakom za 4-2, osigurao treći set.

U trećem setu je poveo 3-1, Paul je ispustio dvije break lopte 4-4 i na kraju Britanc iskoristio pretvorio svoju drugu u konačni trijumf 1-6, 6-3, 6-4.

Njegov zemljak Jack Draper je tijesno izgubio prvi set protiv Španjolca Carreno-Buste i onda je jednostavno stao. U drugom je uhvatio gem.

Kopirati
Drag cursor here to close