Tenis

US Open: Zverev preko Harrisa do polufinala

U dvoboju dvojice 24-godišnjaka četvrti nositelj Zverev pobijedio je Južnoafrikanca Lloyda Harrisa sa 7-6(6), 6-3, 6-4.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2021. u 07:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački tenisač Alexander Zverev, aktualni olimpijski pobjednik, izborio je polufinale na US Openu, Grand Slam turniru u New Yorku.

U dvoboju dvojice 24-godišnjaka četvrti nositelj Zverev pobijedio je Južnoafrikanca Lloyda Harrisa sa 7-6(6), 6-3, 6-4.

Zverev se time za još jedan korak približio prošlogodišnjem rezultatu iz New Yorka kada je igrao finale, a to mu je ujedno, dosad u karijeri, najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

Meč protiv Harrisa mogao je biti mnogo teži za Zvereva, ali njemački tenisač je prvenstveno dobro reagirao u prvom setu.

Tada je Harris propustio servis za set kod 5-4, kao i 6-5 u tie-breaku (servis na set-loptu). Kod 5-6 zaostatka u tie-breaku Zverev je nanizao tri poena.

U drugom i trećem setu Zverev je dominirao te vrlo čvrsto držao svoj početni udarac, ali tračak nade za Harrisa se pojavio kada je zaostatak 1-4 (dva breaka minusa) u trećem setu smanjio na 3-4.

No, nije se uspio potpuno vratiti u meč iako mu ovo četvrtfinale ostaje uvjerljivo najbolji rezultat na Grand Slam turnirima u karijeri.

Zverev u polufinalu čeka pobjednika meča Đoković - Berrettini, a podsjetimo kako su ranije međusobni duel u polufinalu osigurali Rus Medvjedev i Kanađanin Auger-Aliassime.

US Open, tenisači (polufinale): Alexander Zverev (Njem / 4) - Llyod Harris (JAR) 7-6(6), 6-3, 6-4, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close