Nakon velike borbe

Brkić i Escobar stigli do polufinala

Nakon drugih nositelja Tomo i Gonzalo su uspjeli pobijediti i pete, Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, kombinaciju koja je do sada osvajala US Open, Wimbledon, Rim, Barcelonu.
Sport / Ostali sportovi | 06. 01. 2023. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako je suditi po početku godine, ova bi mogla biti vrlo dobra za najbolje rangiranog bh tenisača, Tomislava Brkića. Tomo je zajedno sa Gonzalom Escobarom stigao do polufinala Adelaide. Nakon drugih nositelja Tomo i Gonzalo su uspjeli pobijediti i pete, Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha, kombinaciju koja je do sada osvajala US Open, Wimbledon, Rim, Barcelonu.

Podatak da je meč trajao više od dva sata, najbolje potvrđuje njegovu težinu. Tomo i Gonzalo su poveli odmah na početku 2:0, ali su brzo uzvratili Cabal i Farah. Nakon prva četiri gema, u nastavku nije bilo breaka. U trinaestom gemu, Brkić i Escobar dolaze do velike prednosti, 6-2, četiri set lopte, ali realiziraju tek petu na 8-6.

Sličan rasplet imamo u drugom setu. Opet tie break, ovaj put ide na stranu Cabala i Faraha 4-7. Poen za 8-4 u super tie breaku trećeg seta je čini se bio presudan za konačni rasplet. Na kraju je bilo 7-6(6), 6-7(4), 10-5. Naredni protivnici u polufinalu su Jamie Murray i Michael Venus četvrti nositelji.

Kopirati
Drag cursor here to close