Imali meč loptu i veliku priliku

Brkić i Escobar ostali bez četvrtfinala

U tie breaku su prvo Hijikata i Kubler ispustili dvije set lopte, prije nego što će Brkić i Escobar propustiti meč loptu kod 8-7. Australci su se izvukli i sa tri vezana poena vratili u meč.
Sport / Ostali sportovi | 23. 01. 2023. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imali su veliku priliku, bili na poen do četvrtfinala, ali nisu uspjeli. Tomislav Brkić i Gonzalo Escobar su poraženi u trećem kolu Australian Opena, bolji od njih bili su Rinky Hijikata i Jason Kubler u tri seta 6-1, 6-7(8), 4-6.

Po rankingu australska kombinacija je bila daleko slabija od protivnika s kojima su igrali Tomo i Gonzalo u prethodna dva kola, zato imaju za čine žaliti. I prilikama koje su imali u tijeku meča.

Gledajući prvi set, činilo se kako Brkić i Escobar neće imati previše problema. Odmah na startu Kubler je izgubio svoj servis, pa su Brkić i Escobar poveli 2-0, set su potvrdili duplim breakom za 5-1. Identičan početak imali smo u drugom setu, jer su Brkić i Escobar krenuli opet sa 2-0, imali su 4-2, ali je Tomislav napravio dvostruku na 4-3, pa su se domaći tenisači vratili u meč.

U tie breaku su prvo Hijikata i Kubler ispustili dvije set lopte, prije nego što će Brkić i Escobar propustiti meč loptu kod 8-7. Australci su se izvukli i s tri vezana poena vratili u meč. Na kraju, u sedmom gemu trećeg seta, domaći tenisači prave break i odlaze u četvrtfinale.

Tomislav i Gonzalo su imali 50 winnera, ali im ni to nije pomoglo. Prolaskom u treće kolo Australian Opena, Tomo je zaradio 180 poena, pa ćemo vidjeti kako će izgledati nova ATP rang lista nakon završetka prvog velikog turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close