Nakon preokreta

Brkić i Escobar izborili drugo kolo

Braća Sabanov su puno bolje izgledala u prvoj polovini meča. Dupli break u prvom za laganih 1-6. Brkić i Escobar su ritam polako počeli hvatati tek u drugom setu.
Sport / Ostali sportovi | 19. 01. 2023. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislav Brkić i Gonzalo Escobar su izborili plasman u drugo kolo Australian Opena. Nakon što su izgubili jedan dan čekaju bolje vremenske uvjete, Tomo i Gonzalo su eliminirali kombinaciju Ivan/Matej Sabanov u tri seta i preokreta 1-6, 7-6(3), 6-4. Braća Sabanov su puno bolje izgledala u prvoj polovini meča. Dupli break u prvom za laganih 1-6. Brkić i Escobar su ritam polako počeli hvatati tek u drugom setu, nakon što su uspjeli na svoj servis povezati nekoliko gemova.

Na početku drugog su opasno živjeli, spašavali su tri break lopte. Kako je set prolazio, Tomislav i Gonzalo su bili sve sigurniji, pa su propuštenu set loptu kod 5-4, naplatili kroz tie break. Početak trećeg seta je opet bio problematičan, ali su se još jednom Brkić i Escobar izvukli, na broj spašenih break lopti dodali dvije nove. Svoj ples po žici Tomislav i Gonzalo nastavljaju u šestom gemu.

Braća Sabanov na servis Escobara imaju nove tri break lopte, ali ih ne koristi, pa nakon pet propuštenih slijedi kazna. Ivan Sabanov gubi servis, Tomo je vrlo siguran na svom i to je velikih 5-3. Dva gema kasnije sve je bilo gotovo, nakon dva sata i 10 minuta igre.

U drugom kolu će Brkić i Escobar imati daleko teži zadatak, jer ih očekuju 11. nostelji, Jamie Murray Michael Venus.

Kopirati
Drag cursor here to close