Jamie Chadwick

Britanka želi u Formulu 1

"Smatram da je prije svega važna prilika da se odmah nakon Serije W bude u natjecateljskom okruženju kao što su F3 i F2. A onda treba shvatiti izazov u F3 i F2" kaže Jamie.
Sport / Ostali sportovi | 07. 06. 2022. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanka Jamie Chadwick ima 24. godine i posljednje tri dominira vozeči žensku W seriju unutar jedne od Formula. Trenutačno je članica Jenner Racing teama čija je vlasnica Caitlyn Jenner u kojoj smo pisali u jednom od naših specijala. U prve tri utrke ove sezone je ostvarila tri pobjede, ukupno ih ima devet, uz dva naslova prvaka. Od 2013. godine je Jamie u svijetu auto sporta i prošla je različite kategorije britanskih serija.

Ove godine sudjelovala je i na Race of Championship u Švedskoj te je zaustavljena u osmini finala, ali je prije toga bila brža od Micka Schumachera, sadašnjeg vozača F1. Prepoznao ju je i Williams te se nalazi u njihovoj akademiji za talentirane vozače iz različitih serija.

"Definitivno mislim da se vremena mijenjaju. Ako pogledate ženski sport općenito, recimo nogomet, neki od velikih sponzora su se uključili, a mislim da je to i ovdje samo pitanje vremena. Smatram da je prije svega važna prilika da se odmah nakon Serije W bude u natjecateljskom okruženju kao što su F3 i F2. A onda treba shvatiti izazov u F3 i F2... jer po mom mišljenju, mora postojati razlog za to što nijedna žena nije bila uspješna u ta dva prvenstva. Shvatit ćemo to tek kada više žena uđe u to okruženje", reći će Jamie čiji je cilj jednog dana pojaviti se u Formuli 1, ali ne zato što je žena, već zato što je zaslužila to svojim talentom i rezultatima.

"Svaki mladi vozač postavi svoj krajnji cilj i vi znate putokaz kako da stignete do tog svog cilja. Međutim, još uvijek postoji određeni jaz između pojedinih nivoa u svijetu automobilizma. Pa se ljudi pitaju " Ako pobjeđuje u W seriji, zašto bi pobjeđivala u Formuli 1?" Ima tu neiskustva, dok je važan segment finansijska podrška. Nažalost, da biste osigurali prvo mjesto u F3 ili F2, potrebno vam je dosta novca. Takvu podršku, takav novac nisam mogla da osiguram. Jednostavno nisam se osjećala dovoljno spremnom. Ja želim doći u Formulu 1 po zaslugama, talentu, ne onako simbolično samo što sam žena. To bi napravilo više štete nego koristi" kaže Jamie Chadwick.

Video: Jamie Chadwick Williams
Kopirati
Drag cursor here to close