Mladi vozač nastavlja dominaciju u Formuli Regional

Beganović: Pobjeda u Monaku je ispunjenje sna

"Pobjeda u Monaku je ispunjenje sna koji sam imao od malih nogu.Danas je došao još jedan dobar rezultat nakon jučerašnjeg drugog mjesta, koje donosi važne bodove za prvenstvo" rekao je Dino nakon utrke.
Sport / Ostali sportovi | 29. 05. 2022. u 18:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest utrka, tri vikenda, ukupno tri pobjede, tri druga mjesta. To je učinak mladog Dine Beganovića koji je nakon pobjeda u Imoli i Monzi, dodao ovog vikenda trijumf na stazi u Monte Carlu. Dino je gledajući utrku broj dva odradio sjajan posao. Iskoristio je pole position i prvo mjesto niti u jednom nije bilo ugroženo.

Utrka je usporena na startu nakon izlaska safety cara jer su u zaštitnoj ogradi završili Maceo Capietto i Roman Bilinski. Dva kruga kasnije utrka je nastavljena, Beganović je čvrsto prvo mjesto, a njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Hadriena Davida je bila veća od pet sekundi nekih 12 minuta prije kraja utrke. Uspio je Francuz David taj svoj zaosatak tek donekle smanjiti, ali to je bilo sve od njega. Treći je bio Gabriele Minì.

U ovom trenutku nakon šest utrka Beganović drži prvo mjesto sa 129 osvojenih bodova, dok je Hadrien David drugi, ima 74 boda. Naredne dvije utrke u okviru Formula Regional Europskog prvenstva se voze na stazi Paul Ricard u Francuskoj, sljedećeg vikenda.

"Pobjeda u Monaku je ispunjenje sna koji sam imao od malih nogu.Danas je došao još jedan dobar rezultat nakon jučerašnjeg drugog mjesta, koje donosi važne bodove za prvenstvo. Jako sam sretan, momčad je odradila izvrstan posao tijekom ovog vikenda" rekao je nakon utrke Beganović.

Kopirati
Drag cursor here to close