Pred oproštaj Rogera

Borg i McEnroe o Federeru

"Svi ovi momci ovdje, ponosan sam na njih, ali ipak ono što je napravio Federer proteklih godina, to je nešto fantastično. Svi trebamo biti ponosni", naglasio je Borg.
Sport / Ostali sportovi | 23. 09. 2022. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bjorn Borg i John McEnroe zajedno su proveli 279 tjedana na prvom mjestu ATP rang liste, zajedno su osvojili 143 titule. Kada se krenuli kao treneri Europe i Ostatka svijeta, na Rod Laver Cupu, vjerojatno nisu mogli niti pretpostaviti kako će upravo ova ekshibicija obilježiti kraj karijere jednog od najvećih ikada u svijetu tenisa, Rogera Federera.

Govoreći na presici prije početka novog duela Europa - Ostatak svijeta, Borg se osvrnuo na Federerovu 25-godišnju karijeru.

"Ono što je Roger učinio za tenis, napravio je toliko PR-a za sport, općenito", rekao je Borg. "Jedan od velikana. Svi ovi momci ovdje, ponosan sam na njih, ali ipak ono što je napravio Federer proteklih godina, to je nešto fantastično. Svi trebamo biti ponosni", naglasio je Borg.

Njegov ljuti rival iz igračkih dana, John McEnroe također je podijelio svoje mišljenje:

"Ostat će praznina koju ćemo teško ispuniti. Taj čovjek je igrao toliko dugo i nije samo igrao već je i osvajao turnire one najveće. Sjećam se prije šest godina kad je šepao s terena na Wimbledonu, a onda je na kraju pobijedio, nije igrao šest mjeseci i osvojio tri velika turnira u sljedećih 18 mjeseci. Zatim je imao meč lopte na Novaku u Wimbledon. On je volio ovaj sport. To je dio razloga zašto je sve ovo napravio u karijeri.On je totalna klasa", naglasio je McEnroe.

Kopirati
Drag cursor here to close