Mac pričao o mladoj Emmi Raducanu

McEnroe: Raducanu je pod velikim pritiskom

"Iskreno, da sam osvojio US Open nakon što sam prošao kvalifikacije, ne bih mijenjao trenera barem sljedećih godinu dana, tako da ne razumijem taj potez. Očito su njezini roditelji umiješani i znaju više nego ja" pojasnio je McEnroe.
Sport / Ostali sportovi | 26. 05. 2022. u 22:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je osvojila US Opena, Emma Raducanu je bez pravog rezultata na Touru. Sada je 19-godišnja Britanka poražena u drugom kolu Roland Garrosa od 49. teniserke svijeta Aliaksandre Sasnovich (28) iz Bjelorusije. Drugi put zaredom Emma ne može proći drugo kolo jednog Grand Slam turnira.

Očito je pod velikim pritiskom, mlada tenisačica koja se malo borila sa ozljedama, malo sa izborom trenera. O svemu tome, nakon jop jednog poraza o njenim problemima je govorio sedmerostruki osvajač Grand Slam turnira, dugogodišnji komentator John McEnroe.

"U Wimbledonu prošle godine nije mogla završiti meč zbog stresa i to je u tom trenutku definitivno bilo previše. Onda je došla na US Open i napravila nešto što nitko nikada nije napravio u 150 godina tenisa, iz kvalifikacija do naslova. Odjednom se suočila sa pritiskom, velikim očekivanjima na svakom narednom turniru. Promijenila je tri, četiri trenera, ne znam, malo je to nevjerojatno za nekoga koje osvojio veliki turnir. Nekako se dovela u tešku poziciju jer se od nje puno očekuje, iako nismo sigurno da li joj je ugodno s ljudima koji je okružuju. Iskreno, da sam osvojio US Open nakon što sam prošao kvalifikacije, ne bih mijenjao trenera barem sljedećih godinu dana, tako da ne razumijem taj potez. Očito su njezini roditelji umiješani i znaju više nego ja.Ova ideja o rotiranjima trenera jednostavno ne mislim da je dobra ni za jednu igračicu, a još manje za igračicu kao što je Emma u ovom trenutku. Moramo pričekati i vidjeti. Nadamo se da će pronaći nekoga s kim moće raditi jedno duže vrijeme" pojasnio je John McEnroe.

Kopirati
Drag cursor here to close