IBJJF European Championship 2023

Zapažen nastup bh. predstavnika na Europskom BJJ prvenstvu u Parizu

Sport / Ostali sportovi | 02. 02. 2023. u 18:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda je u Parizu održan IBJJF European Championship 2023 na kojem su nastupe s bosanskohercegovačkom zastavom zabilježili članovi sarajevskog Kluba borilačkih sportova "Brotherhood" Belmir Ahmespahić i Mahir Zuka.

Mahir Zuka je nastupao u kategoriji Adult Purple Super Heavy gdje je nakon tri pobjede i to jednu gušenjem, jednu bodovno i jedno diskvalifikacijom protivnika, dolaš do finala gdje je bodovno izgubio i tako sa sobom u Bosnu i Hercegovinu donio srebrenu medalju i titulu viceprvaka Europe u brazilskoj jiu-jitsi, u svojoj kategoriji.

"Puno je bilo prepreka s kojima sam se suočio da bi uopće nastupio na ovom europskom prvenstvu, ali eto ipak medalja s jednog velikog natjecanja. Ne bih uspio napraviti ovakav podvig da nisam imao podršku svojih najbližih, prije svega porodice, kluba Brotherhood, mog vrlog partnera Bece koji se također natjecao u svojoj kategoriji te velikog trenera Kenana Bajramovića od kojeg sam nakon natjecanja dobio još veće priznanje za svoj rad trud od srebrne medalje - smeđi pojas", jednostavno objašnjava Mahir svoje ovogodišnje iskustvo na IBJJF europskom prvenstvu.

Odličan nastup imao je i Belmir Ahmespahić, natjevatelj s ozbiljnim iskustvom na međunarodnim natjecanjima i višestruki pobjednik na međunarodnim BJJ okupljanjima.

Ovoga puta svoj natjecateljski put završio je u četvrtfinalu Adult Purple Heavy kategorije.

"Iskreno govoreći nisam zadovoljan postignutim rezultatom, iako bi neko rekao da je biti među osam najboljih u Europi pohvalan rezultat. Iskreno, imao sam veća očekivanja i za više sam se spremao, ali sam na neki način ispunio svoj cilj jer sam na putu prema finalu svladao aktualnog IBJJF svjetskog prvaka Guilherme Avelinoa", izjavio je Belmir te dodao kako je ovo iskustvo izuzetno vrijedno u njegovom portfoliju i sigurno poticaj za još veće zalaganje i snažnije pripreme za prvenstva koja slijede.

Potencijal ovog sporta je ogroman, još su veći trud, zalaganje i rad sportista koji rade u prilično teškim uvjetima i bez veće podrške vladajućih struktura s kojom bi uspjesi sigurno još jače odjekivali i češće se nizali.

Kopirati
Drag cursor here to close