Nesreća u Miamiju

Bivši NFL igrač Ryan Mallet se utopio

"Shvaćam kako sve funkcionira, a onda jednostavno volim američki fudbal. Djecu možete učiti na pravi način u ranoj dobi, i to je nešto u čemu stvarno uživam", govorio je Mallett.
Sport / Ostali sportovi | 29. 06. 2023. u 00:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužne vijesti stižu iz SAD-a. Na Floridi je poginuo nekadašnji quarterback New England Patriotsa Ryan Mallet.

Mallet je godišnji odmor odlučio provesti u Miamiju, a to se pokazalo kobnim. Prilikom uživanja u odmoru 35-godišnjak se utopio. Iako je hitna došla brzo, nesretnom sportašu nije bilo spasa.

Prema prvim informacijama koje dolaze iz Amerike, Mallet je krenuo plivati no jake struje su ga odvukle od obale. Pokušao se vratiti, no nije uspio. Spasioci su njegovo tijelo pronašli nasukano na pješčani sprud. Odmah su ga pokušali prevesti u bolnicu i pružili mu prvu pomoć, no nisu stigli spasiti njegov život.

Mallet je u NFL stigao u trećoj rundi drafta 2011. godine kada su ga odabrali Patriotsi. Do 2013. godine bio je rezerva najboljem igraču američkog nogometa u povijesti, Tomu Bradyju. Karijeru je završio u Baltimore Ravensima 2017. godine.

Mallett je igrao za Sveučilište Michigan jednu sezonu prije nego što je prešao u Arkansas, gdje je u dvije sezone sakupio 7493 yardi i 62 touchdowna. Pod vodstvom trenera Bobbyja Petrina, vodio je Razorbackse do trijumfa u Liberty Bowlu 2009. godine. Sljedeće
sezone je Mallett igrao sjajno, imao je 3869 yardi 32 touchdowna i 12 interceptiona.

"Šokirani smo i tužni zbog smrti Ryana Malletta. Bio je legenda Razorbacksa s nevjerojatnim talentom i osobnošću koja mu je odgovarala. Vodio nas je do nekih od najvećih uspjeha. Nedostajat će svima koji su ga poznavali. Naše misli i molitve su s njim majka Debbie i njegova šira obitelj", napisali su na sveučilištu Arkansas.

Godine 2022. Mallett je angažiran kao glavni trener u srednjoj školi White Hall u svom rodnom Arkansasu nakon što je svoju trenersku karijeru započeo kao pomoćnik u srednjoj školi Mountain Home.

"Oduvijek sam znao da ću biti trener. Za mene je to jednostavno prirodno. Razumijem to. Shvaćam kako sve funkcionira, a onda jednostavno volim američki fudbal. Djecu možete učiti na pravi način u ranoj dobi, i to je nešto u čemu stvarno uživam", govorio je Mallett.

Kopirati
Drag cursor here to close