Otkrili detalje

Crnogorska policija: Kokain visoke čistoće, 100 eura gram

Iz Uprave policije naglašavaju da se odnos potražnje i ponude značajno mijenja tijekom ljetne turističke sezone, kada su registrirane i značajne promjene u dijelu koji se odnosi na cijene narkotika namijenjenih lokalnoj distribuciji.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 07. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kokain koji stiže na crnogorsko tržište izrazito je visoke čistoće, a cijena grama se kreće od 70 do 100 eura, a ljeti cijene rastu do 100, odnosno 150 eura, priopćila je Uprava policije u Podgorici.

Uprava policije je navela da se može pretpostaviti da će se Luka Bar u idućem periodu u manjoj mjeri koristiti za krijumčarenje kokaina, piše RTCG.

Ljetna sezona 

U Procjeni opasnosti od teškog i organiziranog kriminala u Crnoj Gori ističe se da u odnosu na lokalno tržište prikupljeni podaci ukazuju da je došlo do blagog porasta broja konzumenata kokaina, pri čemu je postotak konzumenata na nivou od 10 do 20 posto u odnosu na ukupan broj konzumenata svih vrsta opojnih droga.

"Kokain se za potrebe lokalnog tržišta uglavnom doprema iz općina koje gravitiraju ka jugu Crne Gore, a za transport se dominantno koriste različite vrste prijevoznih sredstava, pri čemu se skriva u unutrašnjosti vozila na teško pristupačnim mjestima, dok pojedina vozila imaju i specijalno izrađena mjesta za skrivanje takozvanih štekova ili bunkera", ukazuje se u policijskom dokumentu.

Iz Uprave policije naglašavaju da se odnos potražnje i ponude značajno mijenja tijekom ljetne turističke sezone, kada su registrirane i značajne promjene u dijelu koji se odnosi na cijene narkotika namijenjenih lokalnoj distribuciji.

Visok stupanj čistoće 

Kokain koji je namijenjen tržištu Crne Gore karakterizira izrazito visok stupanj čistoće, koji se u najvećem broju obrađenih slučajeva kreće više od 90 posto, naveli su iz Uprave policije, uz napomenu da su najčešće supstance koje se koriste za razblaživanje kreatin, tetramisol, norkokain, cinamoilkokain i ekgonin metil estar.

"Cijena kokaina namijenjenog za uličnu prodaju kreće su u iznosu od 35.000 do 40.000 eura po kilogramu, dok se dalja distribucija vrši po cijeni 70 do 100 eura po gramu. Tijekom ljetne turističke sezone na području primorskih općina dolazi do značajnog porasta cijene, pri čemu se cijena grama kokaina kreće u rasponu od 100 do 150 eura", navela je Uprava policije.

U dokumentu se navodi da uspostavljanju stabilne mreže za distribuciju kokaina u toku ljetne turističke sezone, naročito u općinama na Crnogorskom primorju, u značajnoj mjeri doprinosi i boravak klijentele visoke platežne moći, kako i razgranata mreža suradnika uključenih u pružanje različitih vrsta usluga i organizaciji različitih vidova zabave i noćnog provoda.

Kopirati
Drag cursor here to close