Wild card vikend

Billsi, Bengalsi, Giantsi idu u polufinale

Za plasman u finale AFC-a, Bengalsi će sljedeći tjedan ugostiti Buffalo Billse, dok posljednju utakmicu ovog kruga play offa igraju Tampa Bay i Dallas.
Sport / Ostali sportovi | 16. 01. 2023. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wild card vikend je ponudio strašno puno uzbuđenja u NFL play offu. Buffalo Billsi su u nedjelju prvi izborili polufinale AFC-a, nakon što su savladali oslabljene Miami Dolphinse 34:31.

Gosti, iako su igrali bez prvog QB-a Tue Tagovailoe i RB-a Rafeema Mosterta, uporno odbijali da polože oružje. Dawson Knox je uhvatio dodavanje Josha Allena dok je James Cook izborio TD trčanjem. Jason Sunders je realizirao tri field goala nakon čega je dodavanjem Kylera Thompsona za Mikea Gesickog utakmica bila na početku.

Josh Allen je za razliku od druge četvrtine, po dolasku iz svlačionice pronašao Colea Beasleya pa onda i Gabea Davisa 34:24. Kad je Jeff Wilson odradio utrčavanje u end zonu Buffala činilo se kako utakmica ide u neizvjesne vode. Iako su imali dovoljno vremena do eventualnog iznenađenja, gosti su na kraju ostali kratki rukava.

Josh Allen je utakmicu zaključio s 352 prebačena yarda, tri kompletirana touchdown dodavanja i dva presjećena dodavanja. Na drugoj strani Skylar Thompson, QB Dolphinsa je sakupio 220 yardi, uz jedano kompletirano dodavanje za touchdown. 

Cincinnati Bengalsi su se mučili, ali su na kraju slomili otpor divizijskog rivala Baltimorea 24:17 i plasirali se u polufinale Američke konferencije u NFL prvenstvu. Sudionici prošlogodišnjeg Super Bowla bili su izraziti favoriti, jer prvi bek Lamar Jackson nije igrao za Baltimore.

Bila je to potpuno izjednačena utakmica, a odluka je pala u posljednjoj četvrtini. Bila je to obrana koja je donijela Bengalsima pobjedu. Prvo su na 17:17 napravili fumble na rezervnom quarterbacku Huntleyju na jard od svoje end zone, a zatim su došli do lopte koju jeu end zonu rivala trkom od 98 jardi odnio Sam Hubbard.

Quarterback Cincinnatija Joe Burrow završio je utakmicu s 209 jardi kroz zrak i dodavanjem za touchdown. S druge strane, Huntley je dobio 226 jardi s dva touchdowna i presječenu loptu.

Za plasman u finale AFC-a, Bengalsi će sljedeći tjedan ugostiti Buffalo Billse.

U NFC New York Giantsi bili su bolji od Minnesote 31:24. Saquon Barkley je na osam minuta prije kraja ušao u end zonu trkom od dva jarda i ispostavilo se da vodi svoju momčad do pobjede nad Philadelphijom u polufinalu konferencije.

Minnesota je povela 7:0 u prvom driveu ali se New York brzo vratio s dva touchdowna u prvoj četvrtini. Giantsi su od tog trenutka konstantno imali prednost. Kirk Cousins i njegova momčad konstantno su ganjali suparnika, uspjeli stići na 24:24, no New York je pronašao put do trijumfa.

Blistao je Daniel Jones, bek Giantsa. Osvojio je 301 jardu dodavanjem uz dva touchdowna, a bio je i najbolji trkač svoje momčadi sa 78 jardi. Cousins je također bio sjajan s 273 jardi i dva dodavanja za touchdown, ali to nije bilo dovoljno da svoju momčad odvede u sljedeći krug doigravanja.

Posljednju utakmicu Super Wild Card vikenda igraju Tampa Bay i Dallas od 2.15 u noći između ponedjeljka i utorka.

Kopirati
Drag cursor here to close