Gubili su 27:0

Epski preokret Jaguarsa

U pitanju je treći najveći preokret u povijesti playoffa, a prije ovog Jaguarsa, Buffalo Billsi su se vratili 1992. godine kontra Houston Oilersa nakon zaostatka od 32 poena, nakon čega su 2013. godine, Indianpolis Coltsi nadoknadili protiv Kansasa.
Sport / Ostali sportovi | 15. 01. 2023. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jacksonville Jaguarsi su napravili nešto što se ne viđa svaki dan. Vratili su se iz ponora, nemoguće situacije. Vratili su se nakon što gubili 27:0 u drugoj četvrtini wild card dvoboja, play offa AFC konferencije. U pitanju je treći najveći preokret u povijesti playoffa, a prije ovog Jaguarsa, Buffalo Billsi su se vratili 1992. godine kontra Houston Oilersa nakon zaostatka od 32 poena, nakon čega su 2013. godine, Indianpolis Coltsi nadoknadili protiv Kansas City Chiefsa 28 poena minusa.

"Da ste željeli napisati bolji scenarij kako će se utakmica odigrati, ne biste mogli. Zato nam je pobjeda i draža”, rekao je poslije utakmice Jacksonville Jaguarsa i Los Angeles Chargersa heroj pobjede domaćih quarterback Trevor Lawrence. Završilo je 31:30, ali tek poslije nevjerojatnog preokreta.

Ovaj 23-godišnjak iz Knoxvillea igrao je katastrofalno u prvom poluvremenu i bacio je čak četiri interceptiona. Ekeler je trčanjem ostvario dva touchdowna, a hvatanje za touchdown imao je i Everett, pa su Chargersi otišli na ogromnih 27:0 u drugoj četvrtini. Međutim, Lawrence kao da je pritisnuo prekidač krajem prvog poluvremena.

U drugom je blistao i bacio četiri touchdowna u četiri uzastopna drivea! Tako su se domaćini vratili na samo dva poena minusa (30:28), a onda je Lawrence predvodio i ključan napad koji je šutem s 36 jardi u pobjedu pretvorio Riley Patterson. U drugom je poluvremenu Lawrence bacio suludih 211 jardi za tri touchdowna.

U drugom dvoboju večeri San Francisco 49ersi su tek u drugom poluvremenu opravdali status favorita protiv Seattle Seahawksa koji su se nekako provukli do play offa. Sredinom treće dionice Purdy je istrčao u end zonu rivala za prednost 23:17. Obrana momčadi iz Kalifornije napravila je fumble u narednom napadu Seattlea, oduzela loptu rivalu, a onda je sve okrunjenu pasom Purdyja za Mitchella za nedostižnih 31:17.

Purdy je blistao s 332 jarda kroz zrak i tri pasa za touchdown uz jedan touchdown trčanjem. McCaffrey je trčanjem prešao 119 jardi, dok je Deebo Samuel kroz zrak osvojio 133 jarde.

 

.

Kopirati
Drag cursor here to close