Pozitivni projekti na vidiku

Predsjednik Europske biciklističke Federacije Enrico della Casa dolazi u Mostar

"Vjerujemo kako ćemo se pokazati kao dobri domaćini i da ćemo dogovoriti neke planove i projekte koji će doprinijeti razvoju Bosne i Hercegovine kako u sportskom pogledu, tako i onom turističkom", kazao je Toni Zorić.
Sport / Ostali sportovi | 23. 06. 2022. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi čovjek Europske biciklističke Federacije Enrico della Casa najavio je svoj posjet Bosni i Hercegovini i dolazi u Mostar kako bi posjetio predsjednika Biciklističkog Saveza Bosne i Hercegovine, Tonija Zorića.

Razlozi njegovog posjeta su kako bi porazgovarali o razvoju biciklizma u BiH, kao i budućim planovima i projektima.

Napomenimo, Europska biciklistička Federacija (UEC) broji 51 zemlju članicu, a Enrico della Casa je prošle godine izabran za predsjednika UEC-a.

"Od Enrica sam prije nekoliko dana primio mail u kojem je iskazao namjeru da me posjeti kako bismo se našli i razgovarali. Doista, velika čast je da nam prvi čovjek biciklizma u Europi dolazi na kućna vrata, vjerujemo kako ćemo se pokazati kao dobri domaćini i da ćemo dogovoriti neke planove i projekte koji će doprinijeti razvoju Bosne i Hercegovine kako u sportskom pogledu, tako i onom turističkom", kazao je Toni Zorić.

"Iako smo mala zemlja, radimo velike stvari po pitanju razvoja biciklizma i naš rad je primijećen. Prošle godine smo ugostili Granfondo Svjetsko Prvenstvo, a kao i dva Balkanska prvenstva, jedno u brdskom i drugo u cestovnom biciklizmu. Primjetan je i veliki razvoj cikloturizma, naročito u Hercegovini i sve to su neki od razloga ove posjete. Nadamo se kako ćemo na ovom sastanku dogovoriti neke pozitivne i dobre projekte koji će Bosnu i Hercegovinu još bolje predstaviti prema drugim zemljama Europe", dodao je Zorić.

"Zahvalni smo UEC-u na podršci koju nam pružaju posljednjih godina, a sigurno je kako ćemo raditi na tome da ona bude još intenzivnija".

Enrico della Casa dolazi u Mostar za vikend, te ostaje sve do ponedjeljka kada se i vraća u Italiju.

Kopirati
Drag cursor here to close