Opet problemi za Nadala

Nadal: Razmišljao sam o predaji, bol je bila jaka

"Sada je težak trenutak i moram da prihvatim i nastavim dalje. Ne mogu da se žalim. Ne mogu da kažem da nisam mentalno uništen, jer bih lagao. Nadam se da nije previše loše", rekao je Nadal nakon meča.
Sport / Ostali sportovi | 18. 01. 2023. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rafael Nadal je eliminiran u drugom kolu Australian Open. Prvi put u karijeri. Nije njegov najlošiji rezultat jer je 2016. godine ispao
od Fernanda Verdasca na startu. Prije toga je 2004. godine, nastup zaključio u trećem kolu. Da je kojim slučajem predao, vjerojatno bi priča izgledala donekle drugačije, međutim sasvim je svejedno. Iako je opet čudna vrsta ozljede.

Nije recimo trbušni zid koji je često znao mučiti Rafu koji vjerojatno nikada nije bio "slomljen" kao ovaj put. Vidjelo se to i po reakciji ljudi u njegovom boksu.

"Sada je težak trenutak i moram da prihvatim i nastavim dalje. Ne mogu da se žalim. Ne mogu da kažem da nisam mentalno uništen, jer bih lagao. Nadam se da nije previše loše. Ne znam što će se dogoditi, ali nadam se da ću izbjeći dugu pauzu, inače će biti super teško vratiti se u ritam i ponovo biti konkurentan i boriti se za ciljeve. Vidjet ćemo kakva je ozljeda i kako ću moći da pratim kalendar turnira" istakao je nakon meča Nadal koji je objasnio novinarima što se ustvari događalo na terenu.

"Razmišljao sam o predaji, nisam uopće mogao da pogodim backhand niti da trčim, ali sam želio da završim meč. Nisam pitao svoj tim da li treba da se povučem ili ne. Dovoljno sam odrastao da sam donosim odluke. Nisam želio da se povučem kao branilac trofeja. Dao sam sve od sebe do kraja. U pitanju je bila ozljeda kuka, koji me je bolio nekoliko dana, ali ništa slično kao danas. Ne znam da li je mišić ili sam kuk, imao sam probleme i pre, bio na tretmanima – ali nikada pre nije bilo ovako. Nisam mogao da se krećem, i dok ne uradim test neću znati što je. Teško je znati što je sa mnom – bez opsežnog pregleda – i sve ostalo bi bilo nezahvalno nagađanje istakao je Rafa.

Kopirati
Drag cursor here to close