Reakcije nakon raskida

Becker: Goran je napravio sjajan posao s Đokovićem

Mnoge uvažene teniske ličnosti ostavile su komentare na ovu veliku vijest, a jedan od njih je i legendarni Boris Becker, bivši njemački tenisač te Ivaniševićev prethodnik u ulozi trenera srpskog tenisača.
Sport / Ostali sportovi | 27. 03. 2024. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još uvijek se špekulira o razlozima razlaza, traže se detalji, mečevi koji bi eventualno mogli ukazati kako stvari nisu funkcionirale. Međutim, kada se vratio u prošlost i komunikaciju Novaka s Goranom i trenerskim staffom proteklih godina stječe se dojam da su mogli nakon svakog drugog turnira mogli prekinuti suradnju.

Marca, Gazzetta...

Međutim, još krajem prošle godine Novak je odlučio mijenjati svoj stožer. Tako se prvo razišao s menadžerskim tandemom s kojim je radio 15 godina. Edoarda Artaldija i Elenu Cappellaro je zamijenio Mark Madden. Sada je odlučio promijeniti trenera i očito je da radi jedan reset, možda i posljednji u karijeri kada je u pitanju njegov staff.

"Vjerojatno se nitko ne može mjeriti sa splitskim trenerom i njegovim uspjehom s Đokovićem. Marijan Vajda i Goran je bio pobjednički duo par excellance, unatoč činjenici da su u Novakovom kutu ranije bili veličine poput Andrea Agassija i Boris Beckera“, piše Marca, pa dodaje:

"Đoković je s Ivaniševićem u svom kutu ispisao povijest, ali sada je osjetio da je vrijeme za promjenu. Nakon 12 Grand Slamova i zahtjevne utrke za poziciju najboljeg u povijesti".

I talijanska Gazzetta dello Sport donosi priču o Hrvatu i Srbinu, no Talijane ponajviše zanima tko će zasjesti na Ivaniševićevo mjesto.

"Senzacija: Novak Đoković i Goran Ivanišević su se razišli. Kraj je to suradnje svjetskog broja 1 i Hrvata. No što sada? Nole će se na teren vratiti 8. travnja u Monte Carlu, no pitanje je tko će sjediti u njegovom kutu".

Becker o Goranu 

Mnoge uvažene teniske ličnosti ostavile su komentare na ovu veliku vijest, a jedan od njih je i legendarni Boris Becker, bivši njemački tenisač te Ivaniševićev prethodnik u ulozi trenera srpskog tenisača.

Becker je na svom X (Twitter) profilu dvije objave posvetio hrvatskom treneru.

"Goran je napravio sjajan posao s Đokovićem!", poručio je Becker, a potom dodao još jednu objavu u kojoj su istaknuti svi osvojeni Grand Slam turniri tijekom partnerstva Ivaniševića i Đokovića te dodao: “Ekstremno uspješna suradnja! Gorane, svaka ti čast!"

Novak Đoković je kroz karijeru surađivao s Agassijem, Beckerom, Stepanekom, povremeno s Markom Woodfordom, Toddom Martinom, trenutačno u Beogradu trenira s Nenadom Zimonjićem.

Armenulić: Novak je napravio dobar potez

Legendarni Radmilo Armenulić, čovjek koji je dugo godina vodio Davis Cup reprezentaciju Jugoslavije će reći:

"Novak je ustanovio da Ivanišević više ne može da mu pokloni pažnje koliko mu treba. Očigledno je da treninzi više nisu bili aktivni, da je došlo do zasićenja. Mislim da Novak donio dobru odluku. Vidjet ćemo hoće li sve to biti uspješno. Moje mišljenje je da će biti. Pravilan izbor trenera može mnogo da mu pomogne. Ne samo kroz trening, već i kroz razgovor. Novaku je sada najvažnije vratiti samopouzdanje", kaže Armenulić.

Kopirati
Drag cursor here to close