Jedan od dvojice sumnjivih

Basilashvili: Sve ću ih tužiti

" Zahtijevam da se s takvim tekstovima odmah prestane i ja u potpunosti demantiram sve što je napisano" istakao je Basilashvili
Sport / Ostali sportovi | 15. 07. 2022. u 00:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igralo se finale Wimbledona, kada su pojedini mediji objavili informaciju. Novinari ZDF su "provalili" kako je zajednički trener
Nikoloza Basilashvilija i Aslana Karatseva, Jahor Jacik sa svojim igračima učestvovao u namještanju teniskih mečeva. Nakon nekoliko dana, oglasio se jedan od dvojice igrača, Basilashvili i u službenom priopćenju demantirao navode njemačkih medija. Ovo je prvi put od kako se spominju afere namještanja teniskih mečeva da se spominju tenisači koji su među najboljih pedeset.

Proteklog vikenda dobio sam informacije o natpisima njemačkih medija koji spominju moje ime u vezi s navodnim ‘namještanjem’ teniskih mečeva. Takvi navodi nemaju nikakvog uporišta u realnosti i ja ih poričem što je snažnije moguće. Neprihvatljivo je da se moje ime blati takvim apsurdnim optužbama.”

" Zahtijevam da se s takvim tekstovima odmah prestane i ja u potpunosti demantiram sve što je napisano. Kontaktirao sam s njemačkom odvjetničkom tvrtkom koja će morati zaštititi moje interese i reagirati na svaki mogući način kako bismo se borili protiv ovih deiznformacija koje štete mojoj reputaciji“, stoji u priopćenju koje je na društvenim mrežama objavio tridesetogodišnji Basilašvili, 25. tenisač svjetske ljestvice.

ZDF je pisao da je po informacijama do kojih su došli „mozak“ operacije namještanja mečeva bio bjeloruski trener Jahor Jacik, kao i da sve traje od 2013. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close