Nakon što je ostao bez rankinga

Federer: Mogu živjeti i bez tenisa

"Volim da pobjeđujem, ali ako više nemate želju za pravim igranjem, onda je bolje prestati. Mislim da mi tenis ne treba", kaže Roger.
Sport / Ostali sportovi | 12. 07. 2022. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Posljednji put smo ga na terenu vidjeli prije nekoliko dana. Kada je Centralni teren Wimbledona slavio svoj 100-ti rođendan. Samo na kratko. Svoj posljednji meč prošle godine na Wimbledonu. Od tada se uglavnom oporavljao od ozljeda i operacija. Postavlja se pitanje, hoće li se vraćati na teren? Sada kada je ostao bez rankinga, sve izgleda još teže, iako naravno pozivnica za poneki turnir neće nedostajati.

Međutim, čini se kako je sve izglednija opcija da će Federer otići u mirovinu kao neki tamo 200- ti igrač na ATP rang listi. Što sigurno nije planirao.

"Tenis je samo dio moje ličnosti. Želim da ostanem uspješan i uložim svoju energiju u posao, možda ponekad dam i više nego što bih trebalo. Ali može se i izvan sporta. Znam da profesionalna karijera ne može vječno da traje i to je u redu.Volim da pobjeđujem, ali ako više nemate želju za pravim igranjem, onda je bolje prestati. Mislim da mi tenis ne treba. Voljan sam da slavim male stvari, na primer kada moj sin napravi nešto kako dobro ili moja kćerka dođe iz škole sa dobrom ocjenom," pojasnio je Federer.

"Nekako danas sve lijepo izgleda, kada sam sa obitelji, u jednom trenutku je nekako postajalo sve prenaporno, ta putovanja, organizacija. Sada se čovjek može da malo drugačije planira svoj život. Naravno da mi pravi takmičarski tenis nedostaje, ali i ovaj život kada si malo više kod kuće je jednako lijep", zaključio je Roger.

Kopirati
Drag cursor here to close