Prilika koja se ne propušta

Tenisači moraju opravdati status favorita protiv Meksika

"Prema rankingu smo favoriti, očekujemo da imamo prvog dana maksimalnu prednost, ali ako to ne ostvarimo, igramo dalje. Uostalom, igra se na tri pobjede, ovo je Davis Cup i iznenađenja su moguća" kaže izbornik reprezentacija BiH Zoran Zrnić.
Sport / Ostali sportovi | 13. 09. 2022. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon dva dana treninga u Sarajevu, Davis Cup reprezentacija BiH se okupila u Širokom Brijegu gdje će u petak i subotu ugostiti Meksiko, u meču Svjetske grupe I. Izbornik reprezentacije BiH Zoran Zrnić na raspolaganju sve najbolje tenisače i rekli bismo idealno postavu koja može savladati Meksiko. Tu su Džumhur, Bašić, Brkić, provjerena imena uz sve boljeg Nermana Fatića, dok je prvi put s reprezentacijom i mladi Andrej Nedić.

Iako ranking bh tenisera u ovom trenutku nije visok, barem kada je u pitanju singl, reprezentacija je favoritv protiv Meksika. Gosti dolaze u sastavu Gerardo Lopez Villasenor (819.), Alan Fernando Rubio Fierros (915.), Luis Carlos Alvares Valdes (1174.), Miguel - Angel Reyes - Varela (1229.), dok je najveća zvijezda ove reprezentacije Santiago Gonzalez koji u parovima drži visoko 26.mjesto na svijetu.

"Želim zahvaliti organizatorima i domaćinima ovdje u Širokom Brijegu što su se potrudili da imamo sve što nam je potrebno u pripremi za ovaj važan meč protiv Meksika. Ja se nadam da ćemo to iskoristiti na pravi način i ostvariti pobjedu. Prema rankingu smo favoriti, očekujemo da imamo prvog dana maksimalnu prednost, ali iako to ne budemo napravili igrat ćemo dalje. Uostalom, igra se na tri pobjede, ovo je Davis Cup i iznenađenja su moguća" kaže izbornik reprezentacija BiH Zoran Zrnić.

Tomislav Brkić kojeg očekuje nastup u konkurenciji parova, vrlo vjerojatno s Mirzom Bašićem upozorava na meksičku kombinaciju, jer će s druge strane mreže biti Santiago Gonzalez kojeg Tomo poznaje, s kojim je igrao na pojedinim turnirma.

"Drago nam je da smo prvi put ovdje u Širokom Brijegu i nadamo se da će nas vrijeme poslužiti ovaj tjedan kako bi se sve moglo normalno odigrati. Imaju kako dobre parove i poznajemo ih jako dobro, a mi se pokušavamo za meč uigrati što bolje i ova zemljana podloga nam bolje odgovara od drugih. Poznajemo ih jako dobro. Nadam se da ćemo kroz pojedinačne mečeve ući s prednošću u taj meč parova. Mi se pokušavamo uigrati što bolje i ova zemljana podloga nam bolje odgovara od drugih. Iako smo po rankingu bolji ne možemo se opustiti, jer su u Davis kupu uvijek mogući neki iznenađujući rezultati", kazao je Brkić.

Ždrijeb parova bit će održan u četvrtak u 12:00 sati na vodopadu Kravica kod Ljubuškog.Prvi meč počinje u petak u 12:00 sati dok u subotu prvi meč se igra u 10:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close